Skip to main content
Orzo met kabeljauw, champignons en prei
Orzo met kabeljauw, champignons en prei

Orzo met kabeljauw, champignons en prei

Gegarneerd met pijnboompitten

4.0
(4,4K)

Er bestaan verschillende benamingen voor kabeljauw. Zo worden jonkies gul genoemd en staat gedroogde kabeljauw bekend als stokvis. De meest bekende variant, gefrituurd, heet kibbeling. In dit gerecht bak je de kabeljauw. In combinatie met de zoet gesmoorde prei en zachte orzo smaakt dit visje heerlijk!

Allergens:
Gluten
Tarwe
Vis
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total30 minutes
Cooking Time
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

7.5 g

Pijnboompitten

(May be present: Noten, Pinda's, Sesamzaad)

½ unit

Sjalot

1 unit

Knoflookteen

½ unit

Prei

62.5 g

Champignons

85 g

Orzo

(Contains: Gluten, Tarwe May be present: Soja, Lupine, Mosterd, Ei)

100 g

Kabeljauwstukken

(Contains: Vis)

Not included in your delivery

175 milliliters

Groentebouillon

1 tablespoon

Roomboter

(Contains: Melk (inclusief lactose))

½ tablespoon

Olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

/ per serving
Calories551 kcal
Energy (kJ)2305.4 kJ
Fat14 g
Saturated Fat5 g
Carbohydrate71 g
Dietary Fiber9 g
Protein33 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan
Knife
Large Pan
Plate

Cooking Steps

1

Bereid de bouillon. Verhit een wok of hapjespan op hoog vuur en rooster de pijnboompitten, zonder olie, goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.

Snijd de champignons in plakken
2

Snipper ondertussen de sjalot en snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de prei in fijne ringen en de champignons in plakken.

Bak en kook de orzo
3

Verhit de helft van de roomboter in een pan met deksel en fruit de helft van de sjalot 2 minuten op middelmatig vuur. Voeg de orzo toe en bak al roerende 1 minuut. Voeg de bouillon toe en kook de orzo, afgedekt, 10 minuten. Roer tussendoor 1 – 2 keer goed over de bodem.

4

Verhit de overige roomboter in de wok of hapjespan met deksel en fruit de knoflook en overige sjalot 2 minuten op middelmatig vuur. Voeg de prei en 1 el water per persoon toe, bestrooi met peper en zout en laat, afgedekt, 5 minuten smoren. Voeg daarna de champignons toe en bak, zonder deksel, 4 – 5 minuten op middelhoog vuur.

Dep de kabeljauw droog
5

Dep ondertussen met keukenpapier de kabeljauw droog. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de kabeljauwstukken 3 minuten aan elke kant en breng op smaak met peper en zout.

6

Voeg de orzo toe aan de prei en breng op smaak met peper en zout.

Garneer met de pijnboompitten en serveer
7

Verdeel het gerecht over de borden. Garneer met de pijnboompitten en serveer met de kabeljauw.

Tip! Houd de orzo goed in de gaten. Deze lijkt in het begin heel langzaam te garen, maar na 8 minuten kan het ineens snel gaan. Roer 1 – 2 keer goed over de bodem van de pan om aanbranden te voorkomen.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes