Wist je dat het Engelse woord coleslaw een verbastering is van het Nederlandse koolsla?
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
¾ piece
Red onion
½ sachet(s)
Mexican-style spices
25 g
Organic sour cream
100 g
Pulled chicken
3 piece
Flour tortillas
100 g
Rainbow slaw mix
25 g
Mayonnaise
(Contains: Mosterd, Ei)
40 g
Lamb's lettuce
½ tablespoon
White wine vinegar
to taste
Salt and pepper
½ tablespoon
Sunflower oil
1 teaspoon
Extra virgin olive oil
Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de rode ui in halve ringen. Meng in een kom de zure room met de helft van de Mexicaanse kruiden en 1 tl water per persoon. Roer dit tot een saus en zet apart.
Tip: Je kunt de tortilla's ook zonder oven opwarmen. Bak ze dan kort één voor één in een koekenpan vlak voor serveren.
Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan met deksel. Bak de ui 1 - 2 minuten. Voeg de pulled chicken en de overige Mexicaanse kruiden toe en bak, afgedekt, 4 - 6 minuten op middelhoog vuur. Verpak de tortilla's in aluminiumfolie en verwarm 3 - 5 minuten in de oven.
Meng ondertussen in een saladekom per persoon: 1/2 el wittewijnazijn met 1 tl extra vierge olijfolie. Voeg de rodekool, witte kool, wortel en mayonaise hieraan toe. Meng alles goed door elkaar en breng op smaak met peper en zout.
Vul de tortilla's met pulled chicken, veldsla, koolsla en het zure-roomsausje. Serveer met de rest van de veldsla en koolsalade.