Skip to main content
Entrecote met kruidige hollandaisesaus en frietjes

Entrecote met kruidige hollandaisesaus en frietjes

met knapperige botersla en radijssalade

Klein maar krachtig! Radijsjes zijn een uitstekende bron van vitamine C, zitten boordevol vezels en bevatten weinig calorieën.

Allergenen:
Noten
Walnoten
Gluten
Mosterd
Soja
Gerst
Melk (inclusief lactose)
Ei
Selderij
Kan sporen van allergenen bevatten
Noten
Pinda's
Sesamzaad
Mosterd
Soja

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd
oventijd
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

150 gram

Entrecote

5 gram

Verse dragon en kervel

2.5 gram

Vers basilicum

(Bevat: Selderij, Kan sporen van allergenen bevatten)

15 gram

Kappertjes

10 gram

Walnootstukjes

(Bevat: Noten, Pinda's, Sesamzaad, Kan sporen van allergenen bevatten, Noten, Walnoten)

½ stuk(s)

Ui

10 gram

Worcestershiresaus

(Bevat: Mosterd, Soja, Kan sporen van allergenen bevatten, Gluten, Mosterd, Soja, Gerst)

50 gram

Hollandaisesaus

(Bevat: Melk (inclusief lactose), Ei)

200 gram

Aardappelen

½ head

Botersla

½ bosje(s)

Radijs

Zelf toevoegen

1 tl

Wittewijnazijn

½ el

Mosterd

1 el

[Plantaardige] roomboter

½ el

Olijfolie

½ el

Extra vierge olijfolie

½ tl

Honing [of plantaardig alternatief]

naar smaak

[Plantaardige] mayonaise

Voedingswaarden

Energie (kJ)3701 kJ
Energie (kcal)885 kcal
Vetten55.5 g
waarvan verzadigd17 g
Koolhydraten54.2 g
waarvan suikers12.7 g
Vezels8.4 g
Eiwitten43.9 g
Zout1.9 g
Potassium1213.3 mg
Calcium101.9 mg
Iron3.2 mg

Benodigdheden

Bakplaat met bakpapier
Staafmixer
Steelpan
Ovenschaal
Koekenpan
Aluminiumfolie
Saladekom

Instructies

1
  • Verwarm de oven voor op 210 graden.
  • Haal de entrecote uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen (zie Tip).
  • Schil de aardappelen of was grondig en snijd in frieten van maximaal 1 cm dik.

Tip: Voor het beste resultaat haal je 30 - 60 minuten voor het koken de entrecote uit de koelkast. Haal uit de verpakking en dep droog met keukenpapier.

2
  • Verdeel de frieten over een bakplaat met bakpapier en besprenkel met een scheutje olijfolie. Breng op smaak met peper en zout en schep goed om.
  • Bak 20 - 25 minuten in de oven, of tot ze goudbruin kleuren. Schep halverwege om.
  • Snijd ondertussen de ui in halve ringen.
  • Pluk de dragonblaadjes van de takjes.
3
  • Verhit een klontje roomboter in een steelpan op middellaag vuur. Bak de helft van de ui 5 - 6 minuten. Haal daarna de steelpan van het vuur.
  • Voeg de verse kruiden, kappertjes, walnoten, worcestershiresaus, de helft van de mosterd en wittewijnazijn naar smaak toe.
  • Mix met een staafmixer tot een gladde saus. Houd apart tot later gebruik.
4
  • Verhit een klontje roomboter in een koekenpan op hoog vuur. Voeg, zodra de boter goed heet is, de overige ui toe en bak de entrecote 2 minuten per kant.
  • Voeg toe aan een ovenschaal en rooster 5 minuten (150g), 6 minuten (300g) of 9 - 11 minuten (450g en 600g).
  • Laat minimaal 3 minuten rusten onder aluminiumfolie.
5
  • Verwijder de bladeren van de radijsjes en snijd de radijsjes in dunne plakken.
  • Hak de sla grof.
  • Meng in een saladekom de extra vierge olijfolie met de honing, de wittewijnazijn en de overige mosterd.
  • Voeg de sla en radijsjes toe en roer goed door de dressing. Breng op smaak met peper en zout.
6
  • Roer de hollandaisesaus door de kruidensaus. Verwarm al roerend op middellaag vuur. Breng op smaak met peper en zout.
  • Snijd de entrecote in plakken en serveer op borden met de frieten ernaast. Verdeel de hollandaisesaus en ui over de entrecote.
  • Serveer met de salade en wat mayonaise naar smaak.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders