Skip to main content
Portobello gevuld met tonijn
Portobello gevuld met tonijn

Portobello gevuld met tonijn

Met kokosrijst en zoetzure salade van gele wortel en komkommer

De portobello is een grote kastanjechampignon die zich perfect leent om te vullen. Dat doe je vandaag met tonijn. Wij hebben gekozen voor de tonijn van Fishtales, die op verantwoorde wijze gevangen wordt: één voor één met een hengel, waardoor er geen bijvangst is.

Allergens:
Vis
Gluten
Soja
Sesamzaad

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total35 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ unit

Gele wortel

½ unit

Komkommer

¼ unit

Rode peper

¼ unit

Limoen

75 milliliters

Kokosmelk

85 g

Pandanrijst

1 can

Tonijn in olijfolie

(Contains: Vis)

5 milliliters

Sojasaus

(Contains: Gluten, Soja)

¼ sachet(s)

Sesamolie

(Contains: Sesamzaad)

1 unit

Portobello

5 g

Sesamzaad

(Contains: Sesamzaad May be present: Noten, Pinda's)

Not included in your delivery

to taste

Peper en zout

3 tablespoon

Wittewijnazijn

1 tablespoon

Suiker

½ tablespoon

Ketjap manis

Nutrition Values

Energy (kJ)3046 kJ
Calories728 kcal
Fat29 g
Saturated Fat14.3 g
Carbohydrate91 g
Sugar20.8 g
Dietary Fiber6 g
Protein23 g
Salt1.9 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Salad Bowl
Stove
Saucepan
Pan with Lid
Strainer
Casserole
Baking Sheet

Cooking Steps

Snijden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de gele wortel in de lengte doormidden en schaaf met een dunschiller in dunne plakken. Halveer de komkommer in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de komkommer in halve plakken van maximaal 1 cm dik. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Voeg de komkommer, gele wortel en rode peper toe aan een saladekom.

2

Rasp de schil van de limoen en pers het sap eruit. Verwarm in een steelpannetje de wittewijnazijn, 1 tl limoensap per persoon, de suiker en een snuf zout op laag vuur, tot de suiker volledig is opgelost. Voeg het mengsel toe aan de komkommer en wortel, schep om en zet tot serveren in de koelkast.

Rijst bereiden
3

Meng in een pan met deksel de kokosmelk met een gelijke hoeveelheid water en breng aan de kook. Voeg hier de rijst en per persoon 1/2 tl limoenrasp aan toe. Breng op smaak met zout. Kook de rijst, afgedekt in 12 – 15 minuten gaar. Voeg tussendoor extra water toe indien de rijst droogkookt. Giet af indien nodig en laat uitstomen zonder deksel.

Tonijn marineren
4

Laat ondertussen de tonijn uitlekken in een zeef. Meng in een kom de tonijn met de sojasaus, sesamolie en ketjap. Voeg 1 tl limoensap per persoon toe en roer goed door.

Portobello roosteren
5

Verwijder de stam van de portobello en verdeel de tonijn over de portobello. Bak de portobello op een bakplaat met bakpapier 10 – 12 minuten in de voorverwarmde oven. Verhit ondertussen een koekenpan op hoog vuur en rooster het sesamzaad, zonder olie, goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.

6

Schep de kokosrijst en de gevulde portobello op de borden. Garneer de rijst met de sesamzaadjes en serveer met de zoet-zure groenten.

Highest-rated dinner recipes

Sweet & Sticky Curried Shrimp with Mafaldine

Sweet & Sticky Curried Shrimp with Mafaldine

with tarragon, lemon & creamy courgette sauce
Beef-Pork Za'atar Wraps with Fresh Herbs

Beef-Pork Za'atar Wraps with Fresh Herbs

with orange cream cheese, zesty salsa & sumac
Creamy Stroganoff-Style Mafaldine

Creamy Stroganoff-Style Mafaldine

with beef-pork mince, vegetable mix & parsley
Shrimp Poké Bowl with Ponzu Mayo

Shrimp Poké Bowl with Ponzu Mayo

with mango, gomashio, slaw & cucumber
Pork Tenderloin in Creamy Mustard Sauce

Pork Tenderloin in Creamy Mustard Sauce

with green beans, parsley, yellow carrot & potatoes
Creamy Jerusalem Artichoke Soup

Creamy Jerusalem Artichoke Soup

with truffle oil, hazelnuts & toasted ciabatta
Spicy Kimchi Fried Rice

Spicy Kimchi Fried Rice

with fish sauce, fried egg, furikake & sesame seeds
Creamy Lentil Masala Soup with Naan

Creamy Lentil Masala Soup with Naan

with fragrant yogurt sauce, coconut milk & shaved almonds
Cheesy Curry Cottage Pie with Chives

Cheesy Curry Cottage Pie with Chives

with beef-pork mince, sweetheart cabbage & apple
Bolognese-Style Risotto

Bolognese-Style Risotto

with Parmigiano Reggiano, basil & mascarpone
DIY Mediterranean-Style Chicken Bowl with Golden Rice

DIY Mediterranean-Style Chicken Bowl with Golden Rice

pick 'n' mix toppings: lemon yogurt sauce, parsley, tomato & more!
Chicken Bulgur Bowl with African-Inspired Spices

Chicken Bulgur Bowl with African-Inspired Spices

with buttered almonds, dates & lemon mayonnaise
Cod in Sage Butter with Butternut Squash Risotto

Cod in Sage Butter with Butternut Squash Risotto

with Serrano ham & Parmigiano Reggiano
Sticky Meatballs with Stir-Fried Noodles

Sticky Meatballs with Stir-Fried Noodles

in black garlic sauce with hot honey peanuts
Kipwraps met zoet-pittige chilisaus en avocado

Kipwraps met zoet-pittige chilisaus en avocado

met tortillachips, regenboogsalade en koriander
Pulled Chicken Bowl with Avocado Sauce

Pulled Chicken Bowl with Avocado Sauce

with salad, sweet potato & Mexican-style spices
Paddington's Poké Bowl with Salmon

Paddington's Poké Bowl with Salmon

with tropical mango salsa, sweet chili mayo & fresh mint
Garnalen in kokos-currysaus uit de oven

Garnalen in kokos-currysaus uit de oven

met rijst, koriander en pinda's
Sticky Piri Piri Salmon with Carrot Ribbons

Sticky Piri Piri Salmon with Carrot Ribbons

over giant couscous with coriander dressing
Korean-Inspired Bulgogi Burger with Sriracha Mayo

Korean-Inspired Bulgogi Burger with Sriracha Mayo

with kimchi rainbow slaw, sesame seeds & spicy baby potatoes

This week's must-try HelloFresh recipes

Cheesy Chicken Tostadas

Cheesy Chicken Tostadas

with corn, tomato & lime-dressed salad
Chicken Noodles with Peanuts & Pak Choi

Chicken Noodles with Peanuts & Pak Choi

in black bean sauce with crispy onions & lime
Beetroot Flatbread with Sticky Eggplant & Greek-Style Cheese

Beetroot Flatbread with Sticky Eggplant & Greek-Style Cheese

with homemade hummus & salted almonds
Loaded Hotdog with Kimchi and Bacon

Loaded Hotdog with Kimchi and Bacon

with fries and smashed cucumber salad
Panko-Crusted Chicken with Feta & Black Sesame Seeds

Panko-Crusted Chicken with Feta & Black Sesame Seeds

over arugula with crema di balsamico & roasted vegetables
Smoky Tex-Mex Sloppy Joe with Chipotle Mayonnaise

Smoky Tex-Mex Sloppy Joe with Chipotle Mayonnaise

on a carrot bun with slaw & potatoes
Sweet Potato with Tuna Salad & Avocado

Sweet Potato with Tuna Salad & Avocado

with lentil-carrot salad, Turkish bread & fresh herbs
Butternut Squash with Pecorino & Crispy Sage

Butternut Squash with Pecorino & Crispy Sage

over creamy pearl barley risotto with mushrooms
Loaded Potatoes with Greek-Style Cheese Sauce & Olives

Loaded Potatoes with Greek-Style Cheese Sauce & Olives

with courgette & cherry tomatoes
Burger with Creamy Parmigiano Reggiano Sauce

Burger with Creamy Parmigiano Reggiano Sauce

with potatoes, carrots & green beans
Potato Röstis with Goat's Cheese & Sour Cream Sauce

Potato Röstis with Goat's Cheese & Sour Cream Sauce

with lemon-dressed salad & pumpkin seeds
Plant-Based 'Fish' Fingers with Potatoes & Vegetables

Plant-Based 'Fish' Fingers with Potatoes & Vegetables

one simple recipe with extra flavours for parents!
Hake with Scandi-Style Salad

Hake with Scandi-Style Salad

with potatoes, dill & butter lettuce
Creamy Shrimp Mafaldine

Creamy Shrimp Mafaldine

with leek, tomato & fresh dill
Homemade Bruschetta Cheeseburger

Homemade Bruschetta Cheeseburger

with balsamic potatoes & cucumber salad
Chicken Schnitzel with Homemade Fries

Chicken Schnitzel with Homemade Fries

with sauerkraut slaw, cranberry chutney & parsley
Crispy Chicken Schnitzel Bowl

Crispy Chicken Schnitzel Bowl

with avocado, sweet chili mayo, rice & carrot ribbons
Tortelloni Al Forno in Creamy Blue Cheese Sauce

Tortelloni Al Forno in Creamy Blue Cheese Sauce

with courgette, leek & Italian seasoning
Provençal-Style Meatloaf

Provençal-Style Meatloaf

over rice with roasted vegetables in tomato sauce
Cod with Fresh Tagliatelle & Caponata-Style Stew

Cod with Fresh Tagliatelle & Caponata-Style Stew

with basil, eggplant & toasted almonds