Skip to main content
Penne met Italiaans gekruid rundergehakt en kruidenroomkaas
Penne met Italiaans gekruid rundergehakt en kruidenroomkaas

Penne met Italiaans gekruid rundergehakt en kruidenroomkaas

met salsa, spinazie en geraspte kaas

4.2
(2K)

Wist je dat oregano één van de meest gebruikte kruiden wereldwijd is? Zo heeft oregano een vaste waarde in de Mediterraanse en Mexicaanse keuken.

Tags:
Family
Allergens:
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total25 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ piece

Onion

1 piece

Garlic

90 g

Penne

(Contains: Tarwe May be present: Mosterd, Soja)

100 g

Beef mince with Italian seasoning

(May be present: Mosterd, Soja, Selderij, Gluten, Ei)

⅓ sachet(s)

Dried oregano

100 g

Spinach

25 g

Herbed cream cheese

(Contains: Melk (inclusief lactose))

1 piece

Tomato

15 g

Grated mature cheese

Not included in your delivery

0.13 piece

Low sodium chicken stock cube

1 teaspoon

Extra virgin olive oil

¼ tablespoon

Olive oil

1 teaspoon

White balsamic vinegar

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories821 kcal
Energy (kJ)3436 kJ
Fat38.3 g
Saturated Fat15.7 g
Carbohydrate75.3 g
Sugar9.4 g
Dietary Fiber7.7 g
Protein39.3 g
Salt2.2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Casserole
Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de penne.
  • Snipper de ui.
  • Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Kook de penne, afgedekt, 14 - 16 minuten. Giet af, bewaar 50 ml kookvocht per persoon en laat zonder deksel uitstomen.
Bakken
2
  • Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een hapjespan.
  • Fruit de ui en knoflook 2 minuten.
  • Voeg het rundergehakt en 1 tl oregano per persoon toe. Bak nog 3 - 4 minuten.
  • Scheur de spinazie boven de pan en verwarm tot de spinazie is geslonken.

Weetje: Spinazie bevat veel voedingsstoffen, waaronder ijzer. IJzer is essentieel voor het vervoeren van zuurstof in ons lichaam, wat bijdraagt aan een energiek gevoel.

Saus maken
3
  • Voeg de kruidenroomkaas toe, verkruimel 1/8 bouillonblokje per persoon boven de hapjespan en meng goed (zie Tip). Breng op smaak met peper en zout.
  • Snijd ondertussen de tomaat in kleine blokjes.
  • Meng in een kom de tomaat met per persoon: 1 tl extra vierge olijfolie en 1 tl witte balsamicoazijn. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Gebruik dan de helft van de kruidenroomkaas en de helft van de geraspte kaas.

Serveren
4
  • Meng de penne door de romige spinazie en voeg eventueel wat van het kookvocht van de pasta toe als de saus te dik blijft. Verwarm nog 1 minuut.
  • Verdeel de penne met saus over de borden.
  • Garneer met de tomatensalsa en de geraspte kaas.

This week's must-try HelloFresh recipes