Haal de smaak van Italië naar jouw keuken met een zelfgemaakte pesto. De basilicumvariant is je vast bekend, maar vandaag staat er een pesto van broccoli, cashewnoten en grana padano op het menu. Wanneer je zelf pesto maakt, is het belangrijk om te blijven proeven – zo wordt de smaak precies zoals jij 'm wilt.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
125 g
Broccoli
5 g
Verse bladpeterselie & basilicum
½ unit
Citroen
½ unit
Knoflookteen
100 g
Gekleurde cherrytomaten
10 g
Cashewnoten
(Contains: Pinda's, Noten)
90 g
Penne
(Contains: Gluten May be present: Ei, Soja, Lupine, Mosterd)
50 g
Geraspte grana padano
(Contains: Ei, Melk (inclusief lactose))
½ tablespoon
Olijfolie
1 teaspoon
Zwarte balsamicoazijn
2 tablespoon
Extra vierge olijfolie
¼ teaspoon
Zout
to taste
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng ruim water aan de kook in twee pannen met deksel voor de penne en de broccoli. Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes. Ris de basilicumblaadjes van de takjes en snijd de blaadjes in reepjes. Snijd de bladpeterselie grof. Rasp de schil van de citroen en pers de citroen uit. Pers de knoflook of snijd fijn.
Meng de cherrytomaten in een ovenschaal met bakpapier met per persoon 1/2 el olijfolie en 1 tl zwarte balsamicoazijn. Breng op smaak met peper en zout. Bak de cherrytomaten 12 – 15 minuten in de oven. Verhit ondertussen een koekenpan, zonder olie, op hoog vuur en rooster de cashewnoten tot ze beginnen te kleuren.
Kook de broccoli, afgedekt, 6 – 8 minuten in de ene pan met deksel. Giet daarna af, maar bewaar wat van het kookvocht en laat zonder deksel uitstomen. Kook de penne, afgedekt, in 10 – 12 minuten gaar in de andere pan met deksel. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
Meng in een hoge kom de broccoli, de knoflook, de bladpeterselie, 2/3 van de grana padano en 2/3 van de cashewnoten met per persoon 1 el citroensap, 1/2 tl citroenrasp, 2 el extra vierge olijfolie, 1 el kookvocht van de broccoli en 1/4 tl zout. Breng op smaak met peper. Mix het geheel met een staafmixer tot een pesto.
Meng de basilicumblaadjes met de geroosterde cherrytomaten. Hak de overige cashewnoten fijn.
Verdeel de penne over de borden en roer de broccolipesto erdoor. Schep de cherrytomaten erop en garneer met de overige cashewnoten en grana padano.