Vandaag staat er een pasta met lekker veel spinazie op het menu. Je brengt de saus op smaak met groene pesto en Parmezaanse kaas, en de rode peper geeft het gerecht nog wat extra pit. De pittige smaak zit vooral in de zaadjes – die verwijder je, zodat de pittigheid niet overheerst.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ unit
Ui
1 unit
Knoflookteen
¼ unit
Rode peper
90 g
Penne
(Contains: Gluten May be present: Ei, Soja, Lupine, Mosterd)
25 g
Parmigiano reggiano
(Contains: Melk (inclusief lactose))
150 g
Spinazie
(May be present: Selderij)
40 g
Groene pesto
(Contains: Melk (inclusief lactose), Noten)
½ tablespoon
Olijfolie
to taste
Peper en zout
Kook ruim water in een pan met deksel voor de penne. Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn.
Kook de penne, afgedekt, 11 – 13 minuten in de pan met deksel en giet daarna af. Laat zonder deksel uitstomen.
Rasp ondertussen de parmigiano reggiano naar wens fijn of grof.
Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan op middelhoog vuur en bak de ui, knoflook en rode peper 2 – 3 minuten. Voeg de spinazie toe en roerbak totdat de spinazie geslonken is. Breng op smaak met peper en zout.
Voeg vervolgens de groene pesto toe aan de wok of hapjespan. Voeg de penne en de helft van de parmigiano toe en roer door. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de pasta over de borden en bestrooi met de overige parmigiano.