Skip to main content
Penne in roomsaus van zongedroogde tomaten en aubergine
Penne in roomsaus van zongedroogde tomaten en aubergine

Penne in roomsaus van zongedroogde tomaten en aubergine

met pecorino en vers basilicum

4.2
(610)

.

Allergens:
Gluten
Melk (inclusief lactose)
Selderij

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total20 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ unit

Aubergine

½ unit

Ui

½ unit

Knoflookteen

35 g

Semi-gedroogde tomatenmix

90 g

Penne

(Contains: Gluten May be present: Ei, Soja, Lupine, Mosterd)

1 teaspoon

Paprikapoeder

50 milliliters

Slagroom

(Contains: Melk (inclusief lactose))

5 g

Vers basilicum

(Contains: Selderij)

25 g

Geraspte pecorino

(Contains: Melk (inclusief lactose))

40 g

Rucola

(May be present: Selderij)

Not included in your delivery

1.5 tablespoon

Olijfolie

60 milliliters

Groentebouillon

½ tablespoon

Zwarte balsamicoazijn

½ tablespoon

Bloem

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3897 kJ
Calories932 kcal
Fat55 g
Saturated Fat18.9 g
Carbohydrate80 g
Sugar12.1 g
Dietary Fiber9 g
Protein24 g
Salt2.1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Tall-Sided Pan
Casserole

Cooking Steps

.
1

• Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de penne. • Bereid de bouillon. • Snijd de aubergine in blokjes van 1-2 cm. • Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. • Hak de semi-gedroogde tomaten grof.

.
2

• Kook de penne 10 - 12 minuten, giet af en laat zonder deksel uitstomen. • Meng de blokjes aubergine met 1/2 el bloem per persoon. • Verhit 1 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. • Bak de aubergine in 8 - 10 minuten rondom bruin.

.
3

• Verhit ondertussen 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. • Bak de ui, knoflook en semi-gedroogde tomaten 3 - 4 minuten. Voeg het paprikapoeder toe en bak nog 1 minuut. • Blus af met 1/2 el zwarte balsamicoazijn per persoon en de groentebouillon. • Voeg de slagroom toe en kook nog 4 - 5 minuten zachtjes.

.
4

Snijd het basilicum in reepjes en verdeel de rucola over diepe borden.Roer de penne, de aubergine, de helft van de pecorino en de helft van het basilicum door de saus. Breng op smaak met peper en zout en verdeel de penne over de diepe borden.Garneer met de overige pecorino en het overige verse basilicum.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes