De knoflook en Surinaamse kruiden geven smaak aan dit gerecht. Om er een frisse draai aan te geven, serveer je de pastei met appel.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
100 g
Chicken thigh strips
½ sachet(s)
Surinamese-style spices
½ piece
Onion
½ piece
Garlic
100 g
Potatoes
75 g
Green beans
¼ roll(s)
Puff pastry
(Contains: Tarwe May be present: Melk (inclusief lactose))
25 g
Piccalilli
(Contains: Tarwe, Soja, Mosterd)
1 piece
Carrot
½ tablespoon
Olive oil
1 tablespoon
Flour
to taste
Salt and pepper
½ tablespoon
[Plant-based] butter
¼ piece
Low sodium chicken stock cube
Verwarm de oven voor op 220 graden. Meng in een kom de kippendijreepjes met de helft van de Surinaamse kruiden en 1/2 el olijfolie per persoon. Breng op smaak met peper en zout. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn.
Was de aardappelen grondig en snijd daarna in kleine blokjes. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd de sperziebonen in 3 gelijke stukken. Snijd de wortel in blokjes.
Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur en bak de ui en knoflook 1 - 2 minuten. Voeg de kippendijreepjes en wortel toe en bak 5 - 6 minuten.
Voeg de sperziebonen, aardappelblokjes, de overige Surinaamse kruiden en per persoon: 100 ml water en 1/4 kippenbouilonblokje toe. Meng goed en breng ruim op smaak met peper en zout. Dek af en laat 5 - 6 minuten pruttelen. Meng daarna de piccalilly en per persoon 1 el bloem door de vulling.
Verdeel de vulling over een ovenschaal en dek af met het bladerdeeg. Snijd schuin enkele sneetjes in het bladerdeeg ter decoratie en zodat stoom kan ontsnappen (zie Tip). Bak de pastei 20 - 25 minuten in de oven.
Tip: Heb je een ei thuis? Klop deze dan los en bestrijk het bladerdeeg hiermee zodat het een mooie goudbruine korst krijgt.
Verdeel de pastei over de borden. Serveer de appel erbij.