Skip to main content
Oosterse andijviecurry met honingpinda’s
Oosterse andijviecurry met honingpinda’s

Oosterse andijviecurry met honingpinda’s

Een romig gerecht met kokosmelk

3.8
(4,3K)

Hoe kun je andijvie nog meer gebruiken behalve in een stamppot? Dit gerecht is het resultaat! Voor deze Indiase curry met kokosmelk en sojasaus gebruik je Hollandse andijvie uit Noord-Brabant. Om ervoor te zorgen dat je zo snel mogelijk van dit gerecht kunt genieten, is de andijvie alvast voorgesneden (en gewassen!).

Allergens:
Selderij
Mosterd
Gluten
Soja
Ei
Pinda's
Noten

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total30 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

85 g

Basmatirijst

½ unit

Sjalot

1 unit

Tomaat

75 milliliters

Kokosmelk

2 teaspoon

Kerriepoeder

(Contains: Selderij, Mosterd)

150 g

Gesneden andijvie

½ unit

Sojasaus

(Contains: Gluten, Soja)

1 unit

Ei

(Contains: Ei)

15 g

Pikante honingpinda's

(Contains: Pinda's, Noten)

Not included in your delivery

1 tablespoon

Zonnebloemolie

½ tablespoon

Ketjap manis

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

/ per serving
Calories731 kcal
Energy (kJ)3059 kJ
Fat31 g
Saturated Fat14 g
Carbohydrate90 g
Dietary Fiber8 g
Protein20 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Casserole with Lid
Wok with Lid
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

1

Kook 250 ml water per persoon in een pan met deksel voor de rijst. Kook de rijst, afgedekt, 8 – 10 minuten. Giet daarna als het nodig is af en laat afgedekt rusten.

Snijd de tomaat klein.
2

Snipper ondertussen de sjalot. Snijd de tomaat klein. Roer de kokosmelk door.

3

Verhit de helft van de zonnebloemolie in een wok of hapjespan met deksel en fruit de sjalot 2 minuten op laag vuur. Voeg de currykruiden toe en bak 1 minuut mee.

Voeg de kokosmelk toe.
4

Voeg vervolgens de kokosmelk toe en breng op smaak met peper en zout. Breng aan de kook, dek de pan af en laat 5 minuten zachtjes koken. Voeg halverwege de tomaat en andijvie toe. Voeg in de laatste minuut de sojasaus toe.

Bak een spiegelei.
5

Verhit ondertussen de overige zonnebloemolie in een koekenpan en bak een spiegelei per persoon. Besprenkel met ketjap manis en breng op smaak met peper en eventueel zout. Hak ondertussen de honingpinda’s grof.

Bestrooi het gerecht met de honingpinda's.
6

Verdeel de rijst en andijviecurry over de borden. Serveer met het spiegelei en bestrooi met de honingpinda’s.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes