Skip to main content
Noedelsalade met varkenshaaspuntjes
Noedelsalade met varkenshaaspuntjes

Noedelsalade met varkenshaaspuntjes

Met rode peper en gebakken romaine sla

4.3
(698)

Vandaag marineer je de varkenshaaspuntjes zelf in garam masala. Dit is een geroosterd specerijenmengsel uit India dat bestaat uit onder andere steranijs, korianderzaad, komijn, karwijzaad, chili en kaneel. De romainesla bak je, dat klinkt misschien gek, maar doordat het blad vrij stevig is leent deze slasoort zich daar perfect voor.

Allergens:
Gluten
Soja

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total35 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

110 g

Varkenshaaspuntjes

½ tablespoon

Sojasaus

(Contains: Gluten, Soja)

1 teaspoon

Garam masala

1 cm

Verse gember

¼ unit

Rode peper

½ unit

Rode ui

¼ unit

Limoen

½ unit

Krulandijvie

75 g

Noedels

(Contains: Gluten)

Not included in your delivery

1.5 tablespoon

Ketjap manis

1 tablespoon

Olijfolie

½ tablespoon

Zonnebloemolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)2745 kJ
Calories656 kcal
Fat22 g
Saturated Fat3.7 g
Carbohydrate76 g
Sugar15.5 g
Dietary Fiber7 g
Protein35 g
Salt3.8 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Pan
Casserole
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Marineren
1

Snijd de varkenshaaspuntjes in gelijke stukken en meng in een kom met de ketjap, olijfolie en per persoon 1/2 el sojasaus en 1 tl garam masala. Laat minimaal 15 minuten marineren. Breng een pan met ruim water aan de kook voor de noedels.

Snijden
2

Schil ondertussen de gember en rasp of snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Snipper de rode ui. Snijd de limoen in parten. Snijd de romaine sla fijn.

Groenten bakken
3

Kook de noedels 2 – 3 minuten. Giet af en spoel met koud water zodat de noedels niet verder garen en niet aan elkaar gaan plakken. Het is niet erg wanneer de noedels afkoelen. Verhit de zonnebloemolie in een hapjespan op middelmatig vuur en fruit de ui met de rode peper en de gember 3 – 4 minuten. Schep de romaine erbij en roerbak tot deze begint te slinken. Breng op smaak met zout en peper.

Varkenshaaspuntjes bakken
4

Verhit ondertussen een koekenpan op middelhoog vuur en bak de varkenshaaspuntjes met alle marinade 3 – 4 minuten (je bakt de marinade mee, waardoor je geen extra olie nodig hebt). Schep de varkenshaaspuntjes uit de pan. Blus de marinade af met 50 ml water per persoon en kook 1 minuut in.

Mengen
5

Schep de noedels door de pan met romaine, verwarm kort en breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de noedels over de borden, schep de varkenshaaspuntjes erop en schenk de marinade-saus erover. Knijp de limoenparten naar smaak uit over het gerecht.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes