Nasi met gekruide biefstukreepjes en Oosterse groentemix

Nasi met gekruide biefstukreepjes en Oosterse groentemix

De biefstukreepjes werden door onze slager gekruid met kurkuma en gember

star version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 icon
Beoordeeld met 3.3 / 4van de 1392 beoordelingen
Lees meer

Nasi betekent letterlijk gekookte rijst. De zilvervliesrijst die je gebruikt in dit recept is extra vezelrijk en dus extra gezond. De paksoi, Chinese kool, prei en wortel uit de groentemix geven, samen met de gekruide biefstukreepjes en de komijn een Indische toets aan dit gerecht. De pinda’s zorgen voor een crunch!

Labels:KindvriendelijkQuick & easy
Allergenen:Pinda'sMelk (inclusief lactose)
Voorbereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 1
Ingredienten
hoeveelheden
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden

170 g

Zilvervliesrijst

2 stuks

Knoflookteen

2 stuks

Tomaat

30 g

Pinda's

(BevatPinda's, Kan sporen van allergenen bevatten)

350 g

Oosterse groentemix

(Kan sporen van allergenen bevatten)

2 tl

Gemalen komijn

200 g

Gekruide biefstukreepjes

Zelf toevoegen

400 ml

Groentebouillon

1 el

Olijfolie

2 el

Ketjap

1 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden/ per gerecht
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
/ per gerecht
Energie (kJ)2970.6400000000003 kJ
Energie (kcal)710 kcal
Vetten24.0 g
waarvan verzadigd6.0 g
Koolhydraten81 g
Vezels10 g
Eiwitten37 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Wok met deksel
Koekenpan
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Bereid de bouillon in een pan met deksel. Voeg, zodra de bouillon kookt, de zilvervliesrijst toe en kook, afgedekt, 12 – 15 minuten. Giet daarna als het nodig is af en laat zonder deksel uitstomen.

Hak de pinda's fijn.
Hak de pinda's fijn.
2

Snijd of pers de knoflook fijn en snijd de tomaat in blokjes. Hak de pinda’s fijn.

Voeg de groentenmix toe.
Voeg de groentenmix toe.
3

Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan en fruit de knoflook al roerende 1 minuut. Voeg de groentemix en het komijnpoeder toe en bak 4 – 6 minuten. Voeg de tomaat en ketjapsaus toe en bak nog 2 minuten.

4

Voeg de zilvervliesrijst en de helft van de pinda’s toe aan de wok of hapjespan en bak al roerende 2 - 3 minuten.

Bak de biefstukreepjes
Bak de biefstukreepjes
5

Verhit ondertussen de roomboter in een koekenpan en bak de gekruide biefstukreepjes al roerende 3 minuten op middelhoog vuur.

Serveer de maaltijd, eet smakelijk!
Serveer de maaltijd, eet smakelijk!
6

Verdeel de nasi en de gekruide biefstukreepjes, inclusief de vleesjus, over de borden. Garneer met de overige pinda’s.