Nasi met gekruide biefstukreepjes en Oosterse groentemix

Nasi met gekruide biefstukreepjes en Oosterse groentemix

De biefstukreepjes werden door onze slager gekruid met kurkuma en gember

Beoordeeld met 3.3 / 4
Lees meer

Nasi betekent letterlijk gekookte rijst. De zilvervliesrijst die je gebruikt in dit recept is extra vezelrijk en dus extra gezond. De paksoi, Chinese kool, prei en wortel uit de groentemix geven, samen met de gekruide biefstukreepjes en de komijn een Indische toets aan dit gerecht. De pinda’s zorgen voor een crunch!

Labels:KindvriendelijkQuick & easy
Allergenen:Pinda's
Voorbereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 1
Ingredienten
hoeveelheden
Ingredienten
hoeveelheden

170 g

Zilvervliesrijst

2 stuks

Knoflookteen

2 stuks

Tomaat

30 g

Pinda's

(BevatPinda's, Kan sporen van allergenen bevatten)

350 g

Oosterse groentenmix

(Kan sporen van allergenen bevatten)

2 tl

Komijnzaad

200 g

Gekruide biefstukreepjes

Zelf toevoegen

400 ml

Groentebouillon

1 el

Olijfolie

2 el

Ketjapsaus

1 el

Roomboter

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden/ per gerecht
Voedingswaarden
/ per gerecht
Energie (kJ)2970.6400000000003 kJ
Energie (kcal)710 kcal
Vetten24.0 g
waarvan verzadigd6.0 g
Koolhydraten81 g
Vezels10 g
Eiwitten37 g
Benodigdheden
Benodigdheden
Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Wok met deksel
Koekenpan
InstructiesPDF
Instructies
1

Bereid de bouillon in een pan met deksel. Voeg, zodra de bouillon kookt, de zilvervliesrijst toe en kook, afgedekt, 12 – 15 minuten. Giet daarna als het nodig is af en laat zonder deksel uitstomen.

2

Snijd of pers de knoflook fijn en snijd de tomaat in blokjes. Hak de pinda’s fijn.

3

Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan en fruit de knoflook al roerende 1 minuut. Voeg de groentemix en het komijnpoeder toe en bak 4 – 6 minuten. Voeg de tomaat en ketjapsaus toe en bak nog 2 minuten.

4

Voeg de zilvervliesrijst en de helft van de pinda’s toe aan de wok of hapjespan en bak al roerende 2 - 3 minuten.

5

Verhit ondertussen de roomboter in een koekenpan en bak de gekruide biefstukreepjes al roerende 3 minuten op middelhoog vuur.

6

Verdeel de nasi en de gekruide biefstukreepjes, inclusief de vleesjus, over de borden. Garneer met de overige pinda’s.