Skip to main content
Midden-Oosterse parelcouscous met kippendijreepjes

Midden-Oosterse parelcouscous met kippendijreepjes

met rozijnen, frisse tomaat-komkommersalade en munt-yoghurtsaus

Ras el hanout is een klassiek Marokkaans kruidenmengsel. De naam betekent letterlijk het 'hoofd van de winkel' - een mix van de beste kruiden van de marktkoopman.

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd40 minuten
oventijd40 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Rode ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

⅓ stuk(s)

Aubergine

½ zakje(s)

Ras el hanout

1 stuk(s)

Pruimtomaat

15 gram

Rozijnen

85 gram

Parelcouscous

5 gram

Verse munt

50 gram

Biologische volle yoghurt

¼ stuk(s)

Komkommer

5 gram

Amandelschaafsel

100 gram

Kippendijreepjes met tuinkruiden en knoflook

Zelf toevoegen

naar smaak

Extra vierge olijfolie

250 ml

Zoutarme kippenbouillon

1 el

Olijfolie

½ el

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3355 kJ
Energie (kcal)802 kcal
Vetten33 g
waarvan verzadigd8 g
Koolhydraten87 g
waarvan suikers24 g
Vezels6.1 g
Eiwitten35 g
Zout3 g
Potassium61.5 mg
Calcium50 mg

Benodigdheden

Grote hapjespan met deksel
Kleine kom
Saladekom
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1

Bereid de kippenbouillon. Snipper de rode ui. Pers of snijd de knoflook fijn. Snijd de aubergine in kleine blokjes van ongeveer 1 bij 1 cm. Verhit 1 el olijfolie per persoon in een grote hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de ras el hanout ongeveer een halve minuut, totdat de geur goed vrijkomt. Voeg dan de knoflook, rode ui en blokjes aubergine toe en bak 4 - 5 minuten.

Groenten toevoegen
2

Snijd ondertussen de tomaat in blokjes en hak de rozijnen grof. Voeg de parelcouscous toe aan de hapjespan met aubergine en bak 1 minuut. Voeg de bouillon, de rozijnen en de helft van de tomaten toe. Meng het geheel goed door, breng aan de kook en laat, afgedekt, 10 - 12 minuten zachtjes koken. Roer af en toe door.

Tip: Voeg eventueel een beetje water toe als het te droog wordt.

Munt-yoghurtsaus maken
3

Hak de muntblaadjes fijn. Meng in een kleine kom 3/4 van de munt met de yoghurt en breng op smaak met peper en zout.

Salade maken
4

Snijd de komkommer in kleine blokjes. Meng in een saladekom per persoon: 1/2 el wittewijazijn en 1/2 el extra vierge olijfolie. Voeg de komkommerblokjes, overige tomaat en de overige munt toe en roer goed door. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Komkommers bestaan voor een groot deel uit water, maar bevatten ook vitaminen en mineralen. Ze hydrateren, bevatten weinig calorieën en zorgen tegelijkertijd voor essentiële voedingsstoffen, win-win-win dus!

Kippendijreepjes bakken
5

Verhit een koekenpan, zonder olie op middelhoog vuur. Voeg het amandelschaafsel toe en bak tot ze beginnen te kleuren. Haal uit de pan en bewaar apart. Verhit 1/2 el olijfolie in dezelfde pan op middelhoog vuur. Bak de kippendijreepjes 4 - 5 minuten, of tot ze gaar zijn.

Serveren
6

Verdeel de parelcouscous over diepe borden en schep de kippendijreepjes erop. Garneer met de geschaafde amandelen en de munt-yoghurtsaus. Serveer de salade ernaast.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders