Skip to main content
Midden-Oosterse parelcouscous met kippendijreepjes

Midden-Oosterse parelcouscous met kippendijreepjes

met rozijnen, frisse tomaat-komkommersalade en munt-yoghurtsaus

Ras el hanout is een klassiek Marokkaans kruidenmengsel. De naam betekent letterlijk het 'hoofd van de winkel' - een mix van de beste kruiden van de marktkoopman.

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total40 minutes
Cooking Time40 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ piece

Red onion

1 piece

Garlic

⅓ piece

Eggplant

½ sachet(s)

Ras el hanout

1 piece

Roma tomato

15 g

Raisins

85 g

Giant couscous

5 g

Fresh mint

50 g

Organic full-fat yogurt

¼ piece

Cucumber

5 g

Shaved almonds

100 g

Chicken thigh strips with garlic & herbs

Not included in your delivery

to taste

Extra virgin olive oil

250 milliliters

Low sodium chicken stock

1 tablespoon

Olive oil

½ tablespoon

White wine vinegar

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3355 kJ
Calories802 kcal
Fat33 g
Saturated Fat8 g
Carbohydrate87 g
Sugar24 g
Dietary Fiber6.1 g
Protein35 g
Salt3 g
Potassium61.5 mg
Calcium50 mg
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Large Sautépan with Lid
Small Bowl
Salad Bowl
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Bereid de kippenbouillon. Snipper de rode ui. Pers of snijd de knoflook fijn. Snijd de aubergine in kleine blokjes van ongeveer 1 bij 1 cm. Verhit 1 el olijfolie per persoon in een grote hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de ras el hanout ongeveer een halve minuut, totdat de geur goed vrijkomt. Voeg dan de knoflook, rode ui en blokjes aubergine toe en bak 4 - 5 minuten.

Groenten toevoegen
2

Snijd ondertussen de tomaat in blokjes en hak de rozijnen grof. Voeg de parelcouscous toe aan de hapjespan met aubergine en bak 1 minuut. Voeg de bouillon, de rozijnen en de helft van de tomaten toe. Meng het geheel goed door, breng aan de kook en laat, afgedekt, 10 - 12 minuten zachtjes koken. Roer af en toe door.

Tip: Voeg eventueel een beetje water toe als het te droog wordt.

Munt-yoghurtsaus maken
3

Hak de muntblaadjes fijn. Meng in een kleine kom 3/4 van de munt met de yoghurt en breng op smaak met peper en zout.

Salade maken
4

Snijd de komkommer in kleine blokjes. Meng in een saladekom per persoon: 1/2 el wittewijazijn en 1/2 el extra vierge olijfolie. Voeg de komkommerblokjes, overige tomaat en de overige munt toe en roer goed door. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Komkommers bestaan voor een groot deel uit water, maar bevatten ook vitaminen en mineralen. Ze hydrateren, bevatten weinig calorieën en zorgen tegelijkertijd voor essentiële voedingsstoffen, win-win-win dus!

Kippendijreepjes bakken
5

Verhit een koekenpan, zonder olie op middelhoog vuur. Voeg het amandelschaafsel toe en bak tot ze beginnen te kleuren. Haal uit de pan en bewaar apart. Verhit 1/2 el olijfolie in dezelfde pan op middelhoog vuur. Bak de kippendijreepjes 4 - 5 minuten, of tot ze gaar zijn.

Serveren
6

Verdeel de parelcouscous over diepe borden en schep de kippendijreepjes erop. Garneer met de geschaafde amandelen en de munt-yoghurtsaus. Serveer de salade ernaast.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes