Skip to main content
Mascarpone-yoghurt met passievrucht

Mascarpone-yoghurt met passievrucht

Met geroosterde amandelen

3.8
(3)

Door de rijke smaak van de mascarpone wordt de yoghurt heerlijk romig maar niet te zwaar. Met de friszure passievrucht maak je er een tropisch dessert van. De amandelen geven een lekkere bite.

Allergenen:
Noten
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd10 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

10 gram

Amandelen

(Bevat: Noten Kan bevatten: Pinda's, Sesamzaad)

90 gram

Mascarpone

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

200 gram

Volle yoghurt

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

2 stuk(s)

Passievrucht

Zelf toevoegen

1.5 tl

Honing

Voedingswaarden

Energie (kJ)1280 kJ
Energie (kcal)306 kcal
Vetten27 g
waarvan verzadigd16.8 g
Koolhydraten6 g
waarvan suikers5.6 g
Vezels1 g
Eiwitten7 g
Zout0.1 g

Benodigdheden

Koekenpan
Kom

Instructies

Amandelen roosteren
1

Hak de amandelen grof. Verhit een koekenpan op hoog vuur en bak de amandelen tot ze beginnen te kleuren.

Passievrucht snijden
2

Meng ondertussen in een kom de mascarpone met de volle yoghurt en de honing. Snijd de passievruchten open en lepel het vruchtvlees eruit.

Serveren
3

Schep de mascarponeyoghurt in een kom of in een mooi glaasje. Schep het vruchtvlees van de passievruchten erop en garneer met de amandelen.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders