Steak met uienjus en gebakken pastinaak
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Steak met uienjus en gebakken pastinaak

Steak met uienjus en gebakken pastinaak

met romige broccolipuree en Parmigiano Reggiano

Wist je dat mascarpone valt onder de verse kaas? Net als de Hüttenkäse, verse roomkaas en verse meikaas. Als bij de productie van kaas de rijping ontbreekt, dan is het een verse kaas.

Labels:
Eiwitrijk
-30% koolhydraten
Eiwitrijk
Caloriebewust
Extra groente
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd30 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Steak

250 gram

Broccoli

½ stuk(s)

Pastinaak

1 stuk(s)

Rode ui

25 gram

Mascarpone

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

10 gram

Parmigiano Reggiano DOP

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

1.5 el

[Plantaardige] roomboter

2 tl

Grove mosterd

¼ el

Zwarte balsamicoazijn

50 ml

Zoutarme runderbouillon

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2815 kJ
Energie (kcal)673 kcal
Vetten43.7 g
waarvan verzadigd23.8 g
Koolhydraten21.1 g
waarvan suikers12.9 g
Vezels15.7 g
Eiwitten42.7 g
Zout0.9 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Koekenpan
Aluminiumfolie
Aardappelstamper

Instructies

Broccoli koken
1
  • Haal de steak uit de koelkast en laat op kamer temperatuur komen. Haal voor het beste resultaat de steak minimaal 30 minuten voor het bakken uit de koelkast. Wrijf de steak in met peper en eventueel zout.
  • Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de broccoli.
  • Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes.
  • Kook de broccoli in 4 - 6 minuten gaar. Giet af en laat afgedekt staan. 
2
  • Halveer de pastinaak in de lengte. Snijd eventueel de dikkere pastinaakstelen in kwarten.   
  • Verhit 1/2 el olijfolie in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur.
  • Bak de pastinaak, afgedekt, in 12 - 15 minuten goudbruin en gaar. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Houd op laag vuur warm tot serveren.
  • Snijd ondertussen de ui in halve ringen.
Steak bakken
3
  • Verhit 2/3 van de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur. 
  • Leg, zodra de boter goed heet is, de steak en de ui in de pan en bak de steak 1 - 3 minuten per kant, of tot de gewenste gaarheid.
  • Haal de steak uit de pan en laat rusten onder aluminiumfolie. Laat de ui in de pan voor de jus.
4
  • Verdeel de broccolipuree over de borden en serveer de steak erbovenop. 
  • Schenk de uienjus over de steak.
  • Serveer de pastinaak ernaast.
  • Rasp de Parmigiano Reggiano met een fijne rasp boven het gerecht.