Skip to main content
Wittechocoladetruffels

Wittechocoladetruffels

om te delen | met pistachenoten en kokosrasp

3.1
(20)

Wat is kerst zonder feestelijke lekkernijen? Van red velvet kerstcake tot kerstboombrownies, verras je gasten met de lekkerste zoetmakers.

Labels:
Recipe
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Soja
Pistachenoten

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd40 minuten
oventijd40 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

/ Voor 2 personen

300 gram

Witte-chocoladedruppels

(Bevat: Melk (inclusief lactose), Soja Kan bevatten: Sesamzaad, Gluten, Pinda's, Noten)

80 ml

Slagroom

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

20 gram

Kokosrasp

(Kan bevatten: Sesamzaad, Pinda's, Noten)

20 gram

Pistachenoten

(Bevat: Pistachenoten Kan bevatten: Sesamzaad, Pinda's, Noten)

Zelf toevoegen

40 gram

[Plantaardige] roomboter

Voedingswaarden

Energie (kJ)5060 kJ
Energie (kcal)1209 kcal
Vetten88.9 g
waarvan verzadigd55 g
Koolhydraten88.4 g
waarvan suikers85.6 g
Vezels2.6 g
Eiwitten12.9 g
Zout3.2 g

Benodigdheden

Kom
Kleine steelpan
Bord

Instructies

1
  • Breng de slagroom aan de kook in een steelpan.
  • Voeg de witte-chocoladedruppels en de roomboter toe aan een kom. 
  • Haal de slagroom, zodra het kookt, van het vuur en giet over de witte chocolade en roomboter. 
  • Laat het mengsel zonder te roeren 2 - 3 minuten rusten, of tot de witte chocolade en roomboter zacht worden.
2
  • Roer tot de chocolade en roomboter volledig zijn opgenomen in de slagroom.
  • Dek het chocolademengsel af en laat het minstens twee uur afkoelen in de koelkast.
  • Hak ondertussen de pistachenoten fijn en voeg toe aan een kleine kom. 
  • Zet de kokosrasp klaar in een andere kleine kom. 
3
  • Haal het chocolademengsel uit de koelkast. 
  • Schep 1 tl van het chocolademengsel uit de kom en rol tot een balletje om een truffel te vormen.
  • Leg de truffel op een bord en herhaal met het overige chocolademengsel. 
4
  • Rol de helft van de truffels door de gehakte pistachenoten, tot ze gelijkmatig bedekt zijn. 
  • Rol de andere helft van de truffels door de kokosrasp. 
  • Verdeel de chocoladetruffels over een serveerschaal (zie Tip). 

Tip: Serveer je de truffels niet meteen? Je kunt ze maximaal drie dagen in de koelkast bewaren. 

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders