Skip to main content
Caesar-stijl salade met witte asperges

Caesar-stijl salade met witte asperges

2 porties | met knapperig ontbijtspek en Parmigiano Reggiano

4.4
(32)

.

Labels:
Recept
Allergenen:
Ei
Melk (inclusief lactose)
Gerst
Haver
Rogge
Sesamzaad
Soja
Tarwe

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd20 minuten
oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

/ Voor 2 personen

500 gram

Witte asperges

4 stuk(s)

Ei

(Bevat: Ei)

1 head

Romaine

1 stuk(s)

Citroen

20 gram

Parmigiano Reggiano DOP

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Volkoren ciabatta

(Bevat: Gerst, Haver, Rogge, Sesamzaad, Soja, Tarwe Kan bevatten: Ei, Gluten, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Noten)

8 plak(ken)

Ontbijtspek

Zelf toevoegen

2 el

[Plantaardige] mayonaise

2 tl

Olijfolie

1 tl

Grove mosterd

1 tl

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2986 kJ
Energie (kcal)714 kcal
Vetten49.2 g
waarvan verzadigd12.3 g
Koolhydraten29.6 g
waarvan suikers6.8 g
Vezels10.6 g
Eiwitten35.1 g
Zout2.8 g
Potassium844.1 mg
Calcium92 mg
Iron3.7 mg

Benodigdheden

Grote pan of aspergepan
Steelpan
Large Frying Pan
Kleine kom

Instructies

Witte asperges bereiden
1
  • Snijd de onderste 2 cm van de asperges. Schil de asperges met een dunschiller vanaf de kop naar beneden. De kop hoeft niet geschild te worden.
  • Breng ruim water aan de kook in een pan. Voeg voorzichtig de eieren toe en kook 8 - 10 minuten. Spoel de eieren af ​​onder koud water.
  • Breng water aan de kook in een grote pan en kook de asperges in 6 - 8 minuten zacht. Giet af en laat afkoelen.
  • Verhit een grote koekenpan op middelhoog vuur. Bak het spek 4 - 5 minuten, of tot knapperig. Haal uit de pan en houd apart.
Dressing maken
2
  • Snijd de ciabatta in blokjes.
  • Verhit de olijfolie in dezelfde grote koekenpan en bak de ciabattablokjes 4 - 5 minuten, of tot goudbruin.
  • Pers de helft van de citroen uit en snijd de overige citroen in partjes. Meng in een kleine kom de mayonaise met de mosterd, wittewijnazijn en citroensap. Breng op smaak met peper en zout.
Salade serveren
3
  • Scheur of snijd de romaine in kleinere stukken en leg op een serveerschaal.
  • Pel de eieren en snijd in vieren.
  • Verdeel de asperges, eieren, het spek en de croutons erover.
  • Besprenkel met de dressing en rasp de Parmigiano Reggiano erover. Garneer met de citroenpartjes.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders