Skip to main content
Kruidige köfte in zoet-pittige saus
Kruidige köfte in zoet-pittige saus

Kruidige köfte in zoet-pittige saus

met zilvervliesrijst en krulpeterselie

4.1
(930)

Het rundergehakt waarmee je de köfte gaat maken, wordt door onze slager voorgekruid met heerlijke oosterse smaakmakers zoals komijn, kardemom en koriander. Ook de saus zit boordevol smaak en is pittig door de sambal, maar ook zoet door de rozijnen.

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total45 minutes
Cooking Time
DifficultyHard

Ingredients

Serving amount

1 unit

Sjalot

1 unit

Rode puntpaprika

½ unit

Groene paprika

1 unit

Tomaat

85 g

Zilvervliesrijst

¼ teaspoon

Gemalen kaneel

½ teaspoon

Gemalen komijnzaad

⅓ tube

Tomatenpuree

10 g

Rozijnen

(May be present: Pinda's, Sesamzaad, Noten)

100 g

Rundergehakt met köftekruiden

5 g

Verse krulpeterselie

(May be present: Selderij)

Not included in your delivery

½ tablespoon

Olijfolie

½ teaspoon

Sambal

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3232 kJ
Calories773 kcal
Fat26 g
Saturated Fat9 g
Carbohydrate91 g
Sugar25 g
Dietary Fiber12 g
Protein40 g
Salt1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Wok or sautépan

Cooking Steps

Köfte maken
1

Kook 200 ml water per persoon voor de rijst. Snipper de sjalot. Verwijder de zaadlijsten van de rode puntpaprika en snijd in dunne ringen. Snijd de groene paprika en de tomaat in blokjes. Draai van het gekruide rundergehakt 4 gehaktballen per persoon en rol ze uit tot worstjes van ongeveer een duim groot.

Rijst koken
2

Verhit de helft van de olijfolie in een pan met deksel en fruit de helft van de sjalot 1 minuut op laag vuur. Voeg de rijst toe, breng op smaak met zout en bak al roerend 1 minuut. Schenk het kokende water erover, breng afgedekt aan de kook en laat 12 – 15 minuten zachtjes koken. Giet daarna af als het nodig is en laat van het vuur verder garen in de pan met deksel.

Köfte bakken
3

Verhit ondertussen de overige olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de köfte 3 minuten rondom bruin op middelhoog vuur. Haal daarna uit de pan en bewaar apart.

Saus maken
4

Zet de wok of hapjespan terug op laag vuur en fruit de overige sjalot 1 minuut in het vet van de köfte. Voeg de rode puntpaprika, de groene paprika, tomaat, sambal, gemalen kaneel en het gemalen komijnzaad toe en bak al roerend 1 minuut.

Saus koken
5

Voeg vervolgens de tomatenpuree en 50 ml water per persoon toe en breng op smaak met peper en zout. Leg de köfte terug in de pan, voeg de rozijnen toe en laat, afgedekt, 10 minuten zachtjes koken. Snijd ondertussen de krulpeterselie fijn.

Serveren
6

Verdeel de rijst en köfte over de borden. Schenk de saus over de rijst en garneer met de krulpeterselie.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes