Skip to main content
Kabeljauw met bosui-yoghurtsaus en bospeen

Kabeljauw met bosui-yoghurtsaus en bospeen

4.1
(711)

Voor dit gerecht doe je de aardappelpartjes in de schil in de oven. Voor extra gemak zijn ze al klaar voor het bakken. De zachte kabeljauw serveer je samen met zoete bospeen uit de oven. Je maakt het helemaal af met een frisse saus van yoghurt en bosui.

Allergens:
Vis
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total30 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium
Serving amount

1 drizzle

Kabeljauwfilet met huid

(Contains: Vis)

200 g

Peen

2 unit

Bosui

2 tablespoon

Volle yoghurt

(Contains: Melk (inclusief lactose))

200 g

Aardappelpartjes

Not included in your delivery

1 tablespoon

Olijfolie

1 teaspoon

Mosterd

½ teaspoon

Extra vierge olijfolie

1 tablespoon

Roomboter

(Contains: Melk (inclusief lactose))

to taste

Peper en zout

Energy (kJ)2803 kJ
Calories670 kcal
Fat35 g
Saturated Fat10 g
Carbohydrate54 g
Sugar15.5 g
Dietary Fiber10 g
Protein28 g
Salt0.8 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Cooking Steps

Oven voorverwarmen
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Breng 250 ml water per persoon aan de kook in een pan met deksel voor de bospeen. Verdeel de aardappelpartjes aan één helft (vanwege de bospeen die erbij komt) op een bakplaat met bakpapier.

Groente snijden
2

Snijd de bospeen in de lengte doormidden en vervolgens in de lengte in kwarten. Kook de bospeen, afgedekt, 10 minuten op middellaag vuur. Giet daarna af en verdeel de bospeen over de andere helft van de bakplaat met bakpapier. Besprenkel met de olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Bak samen met de aardappelpartjes 15 - 18 minuten in de oven of totdat ze goudbruin kleuren.

Yoghurtsaus maken
3

Snijd ondertussen de bosui in fijne ringen. Meng de yoghurt, mosterd en extra vierge olijfolie en een deel van de bosui in een kom en bewaar apart.

Bosui bakken
4

Verhit de roomboter in een koekenpan en bak de overig bosui 1 minuut.

Vis bakken
5

Voeg de kabeljauw toe aan de koekenpan en bak 2 - 3 minuten aan elke kant op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de bospeen en aardappelenpartjes over de borden en serveer met de kabeljauw en bosui-yoghurtsaus.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes