Skip to main content
Kabeljauw met bosui-yoghurtsaus en bospeen

Kabeljauw met bosui-yoghurtsaus en bospeen

4.1
(711)

Voor dit gerecht doe je de aardappelpartjes in de schil in de oven. Voor extra gemak zijn ze al klaar voor het bakken. De zachte kabeljauw serveer je samen met zoete bospeen uit de oven. Je maakt het helemaal af met een frisse saus van yoghurt en bosui.

Labels:
Kook mij eerst
Chef's Choice
Familie
Allergenen:
Vis
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd30 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld
Hoeveelheden

1 scheutje

Kabeljauwfilet met huid

(Bevat: Vis)

200 gram

Peen

2 stuk(s)

Bosui

2 el

Volle yoghurt

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

200 gram

Aardappelpartjes

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

1 tl

Mosterd

½ tl

Extra vierge olijfolie

1 el

Roomboter

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

Energie (kJ)2803 kJ
Energie (kcal)670 kcal
Vetten35 g
waarvan verzadigd10 g
Koolhydraten54 g
waarvan suikers15.5 g
Vezels10 g
Eiwitten28 g
Zout0.8 g

Instructies

Oven voorverwarmen
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Breng 250 ml water per persoon aan de kook in een pan met deksel voor de bospeen. Verdeel de aardappelpartjes aan één helft (vanwege de bospeen die erbij komt) op een bakplaat met bakpapier.

Groente snijden
2

Snijd de bospeen in de lengte doormidden en vervolgens in de lengte in kwarten. Kook de bospeen, afgedekt, 10 minuten op middellaag vuur. Giet daarna af en verdeel de bospeen over de andere helft van de bakplaat met bakpapier. Besprenkel met de olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Bak samen met de aardappelpartjes 15 - 18 minuten in de oven of totdat ze goudbruin kleuren.

Yoghurtsaus maken
3

Snijd ondertussen de bosui in fijne ringen. Meng de yoghurt, mosterd en extra vierge olijfolie en een deel van de bosui in een kom en bewaar apart.

Bosui bakken
4

Verhit de roomboter in een koekenpan en bak de overig bosui 1 minuut.

Vis bakken
5

Voeg de kabeljauw toe aan de koekenpan en bak 2 - 3 minuten aan elke kant op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de bospeen en aardappelenpartjes over de borden en serveer met de kabeljauw en bosui-yoghurtsaus.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders