Skip to main content
Heekfilet met spinazie-basilicumpuree

Heekfilet met spinazie-basilicumpuree

en gebakken cherrytomaten

4.0
(1K)

Vandaag bereid je een nieuwe variant op de aardappelpuree die je gewend bent. Je voegt namelijk spinazie en basilicum toe en dat is verassend lekker!

Labels:
Familie
Allergenen:
Vis

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

250 gram

Aardappelen

5 gram

Vers basilicum

1 stuk(s)

Heekfilet

(Bevat: Vis)

125 gram

Rode cherrytomaten

50 gram

Spinazie

½ stuk(s)

Rode ui

½ stuk(s)

Knoflookteen

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

5 ml

[Plantaardige] melk

1 el

[Plantaardige] roomboter

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kcal)595 kcal
Energie (kJ)2487 kJ
Vetten29.2 g
waarvan verzadigd11.2 g
Koolhydraten52.2 g
waarvan suikers6.4 g
Vezels11.9 g
Eiwitten29.3 g
Zout0.9 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hoge kom
Koekenpan
Staafmixer
Aardappelstamper
Keukenpapier

Instructies

Voorbereiden
1
  • Was of schil de aardappelen en snijd in grove stukken.
  • Zet de aardappelen onder water in een pan met deksel en kook, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar.
  • Kook de spinazie in de laatste 2 minuten mee.
  • Giet af en laat zonder deksel uitstomen.

Weetje: Spinazie bevat veel voedingsstoffen, waaronder ijzer. IJzer is essentieel voor het vervoeren van zuurstof in ons lichaam, wat bijdraagt aan een energiek gevoel.

Groenten bakken
2
  • Pers de knoflook of snijd fijn (zie Tip). Snipper de ui. Halveer de cherrytomaten.
  • Verhit 1/2 el olijfolie in een koekenpan en fruit de ui 1 - 2 minuten.
  • Voeg de cherrytomaten toe aan de pan en bak 3 - 4 minuten. Breng op smaak met peper en zout en houd apart tot verder gebruik.
  • Pureer de knoflook, het basilicum, 1/2 el olijfolie persoon en een scheutje melk in een hoge kom met een staafmixer.

Tip: Je gebruikt de knoflook rauw. Houd je hier niet van? Bak de knoflook dan mee met de cherrytomaten.

Vis bakken
3
  • Dep de vis droog met keukenpapier en wrijf in met peper en zout.
  • Verhit 1/2 el roomboter per persoon in dezelfde koekenpan van de tomaten op middelhoog vuur en bak de vis 2 - 3 minuten op het vel. Verlaag het vuur en bak de vis nog 1 - 2 minuten op de andere zijde. Breng op smaak met peper en zout.
  • Stamp de aardappelen en spinazie met een aardappelstamper tot een fijne puree.
  • Voeg 1/2 el roomboter per persoon en het basilicummengsel toe en stamp goed door. Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Schep de puree op een bord.
  • Serveer de vis en cherrytomaten ernaast.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders