Skip to main content
Groenteburgers met bataatfrietjes en yoghurt

Groenteburgers met bataatfrietjes en yoghurt

3.1
(256)

Leg op ieder bord 2 el yoghurt. Daar kun je dan lekker de frietjes in dippen!

Allergens:
Ei
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total40 minutes
Cooking Time
DifficultyHard

Ingredients

Serving amount

250

Zoete aardappel

150

Broccoli

½

Peen

1

Ei

(Contains: Ei)

2

Naturel yoghurt

(Contains: Melk (inclusief lactose))

25

Oude-kaasplakken

(Contains: Melk (inclusief lactose))

Not included in your delivery

Olijfolie

500

Groentebouillon

2

Bloem

Peper en zout

Nutrition Values

/ per serving
Energy (kJ)2757 kJ
Calories659 kcal
Fat27 g
Saturated Fat10 g
Carbohydrate72 g
Dietary Fiber13 g
Protein24 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Stove
Parchment Paper
Baking Sheet
Potato Masher
Pan with Lid
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

1

Verwarm de oven voor op 220 graden.

2

Was de bataat grondig en snijd in dunne frieten van 1 1/2 cm bij 1 1/2 cm. Leg de bataat op een bakplaat met bakpapier, besprenkel met de helft van de olijfolie en bestrooi met peper en zout. Bak 25 – 30 minuten in de oven.

Kook de broccoli en peen.
3

Bereid ondertussen de bouillon in een pan met deksel. Snijd de bloem van de broccoli in kleine roosjes en de steel in blokjes. Snijd de peen in dunne plakken. Kook de broccoli en peen in de bouillon in 12 minuten gaar. Giet daarna af met behulp van een vergiet en stamp in het vergiet tot puree met een aardappelstamper.

Maak de burgermix.
4

Kluts in een kom het ei met de oude kaas, peper en zout. Voeg de broccoli-peenpuree toe aan het eimengsel. Meng goed door en voeg de bloem toe. Voeg eventueel een extra el bloem toe als het deeg te vloeibaar is.

Bak de burgers.
5

Verhit de overige olijfolie in een koekenpan op middelmatig vuur. Maak van het deeg met een grote lepel 3 hoopjes in de pan. Bak in 3 minuten bruin, keer om en bak 3 minuten aan de andere kant. Haal uit de pan en bak zoveel burgers totdat het beslag op is.

Serveer de broccoliburgers met de bataatfrietjes en de yoghurt.
6

Serveer de broccoliburgers met de bataatfrietjes en de yoghurt.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes