Kikkererwten en champignons zijn uitstekende vleesvervangers. Ze zorgen samen voor voldoende eiwitten en B-vitaminen. Er zijn geen wijzigingen in de stappen en ingrediënten van dit recept ten opzichte van de informatie in jouw box.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
1 piece
Garlic
1 can
Chickpeas
125 g
Mushrooms
⅓ sachet(s)
Ground cumin
0.99 teaspoon
Ground paprika
2 piece
Lebanese flatbread
1 piece
Tomato
40 g
Mixed leaves of lamb's lettuce, arugula & baby spinach
50 g
Mayonnaise
(Contains: Mosterd, Ei)
50 g
Feta
(Contains: Melk (inclusief lactose))
½ tablespoon
Extra virgin olive oil
½ tablespoon
[Plant-based] butter
½ tablespoon
White wine vinegar
to taste
Salt and pepper
Pers de knoflook of snijd fijn. Laat de kikkererwten uitlekken in een zeef. Snijd de champignons in plakjes.
Tip: Dit gerecht bevat 1/3 van de ADH vezels. Die houden je darmen gezond, zodat jij alle nodige voedingstoffen goed kunt opnemen. De voornaamste bronnen in dit gerecht zijn de kikkererwten.
Verhit het komijnzaad en paprikapoeder in een droge koekenpan tot ze beginnen te geuren.Voeg 1/2 el roomboter per persoon toe en bak de champignons en de helft van de knoflook 6 - 8 minuten.Voeg de laatste 2 minuten 100 ml water per persoon en de kikkererwten toe. Verwarm alle platbroden tegelijk in een hapjespan met deksel zonder olie, 2 - 4 minuten.
Tip: Maak je dit gerecht voor meer dan 2 personen? Verwarm de platbroden dan in delen of in de oven: pak ze in in aluminiumfolie en bak 4 - 6 minuten op 180 graden.
Snijd de pruimtomaat in blokjes. Meng in een saladekom per persoon: 1/2 el wittewijnazijn, 1/2 el extra vierge olijfolie, peper en zout.Voeg de slamix en tomaat toe en meng goed. Meng in een kleine kom de mayonaise met de overige knoflook.
Vul 2 platbroden per persoon met de kikkererwten en champignons. Schep er een lepel knoflookmayonaise bij en wat van de salade. Verkruimel de feta erboven en rol de platbroden op.