Skip to main content
Geroosterde feta met uienchutney en venkelsalade
Geroosterde feta met uienchutney en venkelsalade

Geroosterde feta met uienchutney en venkelsalade

met kikkererwten en volkoren platbroodpunten

3.9
(710)

Door de feta in de oven te roosteren, wordt hij heerlijk zacht en nog romiger. Geen zin in een salade? Gebruik de platbroden dan als wrap - makkelijk voor onderweg!

Allergens:
Melk (inclusief lactose)
Zwaveldioxide en sulfiet
Gluten

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total35 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ pack

Kikkererwten

½ unit

Venkel

½ unit

Rode ui

50 g

Feta

(Contains: Melk (inclusief lactose))

20 g

Pikante uienchutney

(Contains: Zwaveldioxide en sulfiet)

1 unit

Libanees platbrood

(Contains: Gluten)

20 g

Slamix: spinazie, rucola en red chard

2 teaspoon

Basilicumcrème

10 g

Rozijnen-pittenmix

(May be present: Noten, Pinda's, Sesamzaad)

Not included in your delivery

½ tablespoon

Olijfolie

1 teaspoon

Zwarte balsamicoazijn

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Calories709 kcal
Energy (kJ)2968 kJ
Fat33 g
Saturated Fat10 g
Carbohydrate70 g
Sugar18 g
Dietary Fiber14 g
Protein25 g
Salt3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Paper Towel
Baking Sheet with Baking Paper
Tall-Sided Pan
Oven Dish
Parchment Paper
Salad Bowl

Cooking Steps

Kikkererwten in de oven
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Giet de kikkererwten af, dep droog met keukenpapier en verdeel ze over een bakplaat met bakpapier. Schep om met 1/2 eetlepel olijfolie per persoon en breng op smaak met peper en zout. Bak de kikkererwten 15 - 20 minuten in de oven. Schep halverwege om.

Venkel koken
2

Halveer de venkel en verwijder de harde kern. Snijd de venkel in dunne repen. Snijd de rode ui in halve ringen. Verhit een snuf zout in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de rode ui toe en bak al roerende 3 minuten. Verlaag het vuur naar middelmatig en voeg 1/4 el olijfolie per persoon toe. Laat in 8 minuten karamelliseren.

Feta met uienchutney insmeren
3

Snijd de feta in 1 plak per persoon en smeer voorzichtig aan één kant in met het grootste deel van de uienchutney (houd een klein beetje achterwege voor de dressing). Leg de fetaplak in een ovenschaal met bakpapier en bak de laatste 10 minuten, naast de kikkererwten, mee in de oven. Snijd ondertussen de platbroden in ongeveer 6 pizzapunten per platbrood, zodat je grote nacho's krijgt.

Salade maken
4

Verdeel de platbroodpunten over een bakplaat met bakpapier en besprenkel ze met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Bak de laatste 4 - 5 minuten mee in de oven. Meng de basilicumcrème met de overige uienchutney en zwarte balsamicoazijn in een saladekom en breng op smaak met peper en zout. Voeg de venkel, rode ui en gemengde sla toe aan een saladekom en schep goed door.

Rozijnen-pittenmix roosteren
5

Maak de koekenpan van de rode ui schoon en verhit opnieuw, zonder bakvet, op middelhoog vuur en rooster de rozijnen-pittenmix tot de pitten beginnen te kleuren. Haal uit de pan en meng met de salade.

Serveren
6

Verdeel de salade over de borden, schep de kikkererwten eroverheen en leg de feta er voorzichtig op. Serveer met de platbroodpunten.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes