Cherrytomaten bieden niet alleen een zoete en sappige smaak, maar zijn ook rijk aan antioxidanten, zoals lycopeen. Daarnaast voegen ze kleur en smaak toe aan een tal van gerechten!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
75 g
Quick-cook brown rice
½ piece
Onion
½ piece
Garlic
100 g
Romano beans
½ piece
Leek
1 piece
Pork sausage
(May be present: Mosterd, Selderij, Soja, Gluten, Ei)
½ sachet(s)
Surinamese-style spices
½ can
Tinned cherry tomatoes
2.5 g
Fresh celery leaves
(Contains: Selderij)
5 g
Crispy fried onions
(Contains: Tarwe May be present: Gluten, Sesamzaad, Pinda's, Noten)
¼ tablespoon
Sunflower oil
0.13 piece
Low sodium chicken stock cube
to taste
Salt and pepper
Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan voor de rijst en snijbonen. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de prei in halve ringen.
Verwijder ondertussen de steelaanzet van de snijbonen en snijd de snijbonen in schuine reepjes van 2 cm. Kook de rijst en de snijbonen 10 minuten in de pan. Giet daarna af en laat uitstomen.
Weetje: In snijbonen zitten belangrijke mineralen. Zo zorgt kalium voor het behoud van een gezonde bloeddruk, calcium voor sterke botten en ijzer voor een energieker gevoel.
Verhit 1/4 el zonnebloemolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Fruit de ui en knoflook 2 minuten. Voeg de prei toe en bak 5 minuten mee.
Snijd het vel van de boerenworst open en knijp het vlees uit het vel. Voeg het vlees van de boerenworst en de Surinaamse kruiden toe aan de hapjespan en bak het vlees in 3 - 4 minuten rul.
Voeg de cherrytomaten uit blik toe en verkruimel 1/8 kippenbouillonblokje per persoon boven de pan. Laat 5 - 8 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met peper en zout. Snijd ondertussen de verse bladselderij fijn.
Verdeel de rijst en snijbonen over de borden. Schep de tomatensaus met groenten over de rijst. Garneer met de gefrituurde uitjes en de verse bladselderij.