Skip to main content
Chiapudding op 3 manieren
Chiapudding op 3 manieren

Chiapudding op 3 manieren

3 x ontbijt voor 2 personen | met zomerfruit, appel-kaneel en mango-passievrucht

Lekker, veelzijdig en nooit saai - onze recepten voor pudding zijn de perfecte manier om je dag te beginnen! Het enige wat je nodig hebt is een beetje planning en geduld, en de rest komt vanzelf. De variaties van deze week zijn:

  • Zomerfruit & pistache
  • Appeltaart
  • Tropisch
Labels:
Veggie
Recept
Allergenen:
Noten
Pecannoten
Pistachenoten

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd15 minuten
oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

/ Voor 2 personen

500 ml

Kokosmelk

10 gram

Kokosrasp

(Kan bevatten: Noten, Sesamzaad, Pinda's)

1 stuk(s)

Mango

1 stuk(s)

Appel

10 gram

Pecanstukjes

(Bevat: Noten, Pecannoten)

1 tl

Gemalen kaneel

20 gram

Pistachenoten

(Bevat: Noten, Pistachenoten Kan bevatten: Noten, Sesamzaad, Pinda's)

1 stuk(s)

Passievrucht

50 ml

Aardbeiensaus

125 gram

Blauwe bessen

100 gram

Chiazaad

(Kan bevatten: Noten, Sesamzaad, Pinda's)

Zelf toevoegen

100 ml

Water

2 el

Honing [of plantaardig alternatief]

Voedingswaarden

Energie (kJ)4547 kJ
Energie (kcal)1087 kcal
Vetten69.3 g
waarvan verzadigd42.9 g
Koolhydraten87.9 g
waarvan suikers56.1 g
Vezels27.1 g
Eiwitten15.8 g
Zout0.2 g
Potassium268.5 mg
Calcium35.1 mg
Iron1.1 mg

Benodigdheden

Grote kom

Instructies

Variatie 1: Zomerfruit & pistache
1
  • Voeg aan een grote kom het chiazaad, de kokosmelk, 100 ml water en de honing toe en meng goed door. Laat 10 minuten rusten. Roer vervolgens nog eens goed door.
  • Verdeel de chiapudding over 6 glaasjes. Laat ruimte over voor de toppings.
  • Bewaar afgedekt in de koelkast en laat een nacht of minstens 4 uur opstijven.
  • Hak de pistachenoten grof.
  • Verdeel de aardbeiensaus over 2 glaasjes met chiapudding.
  • Garneer met de blauwe bessen en de pistachenoten.
Variatie 2: Appeltaart
2
  • Snijd de appel in kleine blokjes. Meng in een kom de appel met 1 tl kaneel (zie Tip).
  • Verdeel de appel en kaneel over 2 glaasjes met chiapudding.
  • Garneer met de pecanstukjes.

Tip: Probeer ook eens met gekaramelliseerde appel! Bak de appel in een koekenpan met 1 el roomboter in 4 – 5 minuten lichtbruin. Verhoog het vuur, voeg 1/2 el honing, 1 tl kaneel en de pecanstukjes toe en karamelliseer de appel in 1 - 2 minuten.

Variatie 3: Tropisch
3
  • Schil de mango en snijd het vruchtvlees in blokjes. 
  • Verdeel het vruchtvlees van 1/2 mango over 2 glaasjes chiapudding (zie Tip).
  • Halveer de passievrucht en schep het vruchtvlees op de mango.
  • Bestrooi tot slot met kokosrasp.

Tip: Is er genoeg ruimte in de glaasjes? Gebruik dan de hele mango of serveer de rest er apart bij.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders