Skip to main content
Bulgur-linzensalade met avocado en geitenkaas
Bulgur-linzensalade met avocado en geitenkaas

Bulgur-linzensalade met avocado en geitenkaas

met little gem, tomaat en amandelschaafsel

4.3
(5,6K)

Wist je dat bulgur gemaakt is van hele tarwekorrels? Die worden gestoomd, gedroogd en tot slot gebroken - het resultaat zit vol vezels, ijzer en B-vitaminen.

Tags:
Veggie
Allergens:
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total35 minutes
Cooking Time15 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

30 g

Green lentils

45 g

Bulgur

½ piece

Red onion

10 g

Shaved almonds

½ piece

Avocado

1 piece

Tomato

1 piece

Little gem

¼ piece

Lemon

40 g

Fresh goat's cheese

(Contains: Melk (inclusief lactose))

Not included in your delivery

½ tablespoon

Sugar

1 tablespoon

Balsamic vinegar

to taste

Salt and pepper

250 milliliters

Low sodium vegetable stock

½ tablespoon

[Plant-based] butter

½ tablespoon

Extra virgin olive oil

Nutrition Values

Calories764 kcal
Energy (kJ)3198 kJ
Fat43 g
Saturated Fat12 g
Carbohydrate62 g
Sugar14 g
Dietary Fiber9.3 g
Protein25 g
Salt4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Salad Bowl

Cooking Steps

Linzen en bulgur koken
1

Bereid de bouillon in een pan met deksel en breng aan de kook. Weeg 30 gram linzen per persoon af en kook, afgedekt, in 25 - 30 minuten gaar op middellaag vuur. Voeg na 10 minuten de aangegeven hoeveelheid bulgur toe. Giet daarna als het nodig is af en laat zonder deksel uitstomen.

Ui karamelliseren
2

Snijd ondertussen de rode ui in fijne halve ringen. Verhit een koekenpan met 1/2 el roomboter per persoon en bak de ui 6 - 8 minuten. Voeg in de laatste 2 - 3 minuten per persoon: 1/2 el zwarte balsamicoazijn en 1/2 el suiker toe. Verhit ondertussen een andere koekenpan, zonder olie, op hoog vuur en rooster het amandelschaafsel goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.

Avocado snijden
3

Snijd de avocado doormidden, verwijder de pit en de schil en snijd het vruchtvlees in blokjes.

Tip: Wist je dat avocado naast gezonde vetten ook veel kalium en vitamine E bevat? Kalium is onder andere belangrijk voor een gezonde bloeddruk en vitamine E voor een sterke weerstand.

Salade maken
4

Snijd de tomaat in blokjes. Snijd de little gem fijn en voeg samen met de tomaat toe aan een saladekom. Snijd de citroen in parten en verbrokkel de geitenkaas.

Op smaak brengen
5

Voeg de bulgur en de linzen, de helft van de avocado en de helft van de geitenkaas toe aan de saladekom. Meng met de extra vierge olijfolie en de overige zwarte balsamicoazijn en breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de salade over de borden. Verdeel de rode ui en het amandelschaafsel erover en garneer met de overige geitenkaas, citroenparten en de avocado.

Tip: Dit gerecht bevat meer dan 50% van de ADH vezels. De linzen, bulgur, avocado en overige groenten zitten er vol mee. Vezels zijn belangrijk voor gezonde darmen en hebben een positief effect op het cholesterolgehalte.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes