
In deze bulgur-linzensalade combineer je de zachte smaak van avocado met krachtige blauwe kaas. Het geroosterde amandelschaafsel vormt hier een mooie aanvulling op en zorgt voor een lekkere crunch. De little gem is een stevige slasoort die niet slinkt door de warme bulgur en linzen.
The quantities provided above are averages only.
Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.
30 g
Groene linzen
45 g
Bulgur
(Contains: Gluten May be present: Soja)
½ unit
Rode ui
10 g
Amandelschaafsel
(Contains: Amandelnoten May be present: Pinda's, Sesamzaad, Noten)
½ unit
Avocado
1 unit
Little gem
40 g
Danablu
(Contains: Melk (inclusief lactose))
300 milliliters
Groentebouillon
½ tablespoon
Olijfolie
½ tablespoon
Extra vierge olijfolie
1 teaspoon
Zwarte balsamicoazijn
to taste
Peper en zout

Verwarm de oven voor op 200 graden en bereid de bouillon in een pan met deksel. Voeg vervolgens de linzen toe en kook, afgedekt, 25 minuten zachtjes op middellaag vuur. Voeg na 10 minuten de bulgur toe. Giet daarna als dat nodig is af en laat zonder deksel uitstomen.

Snijd ondertussen de rode ui in fijne halve ringen en meng met de olijfolie op een bakplaat met bakpapier. Bestrooi met het amandelschaafsel en bak 6 - 8 minuten in de oven, of totdat het goudbruin kleurt

Snijd de avocado doormidden, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in blokjes.

Snijd de little gem fijn en bewaar in een saladekom.

Voeg de bulgur, linzen, de helft van de avocado en de helft van de Dana Bleu toe aan de saladekom. Meng de extra vierge olijfolie en zwarte balsamicoazijn erdoor en breng op smaak met peper en zout.

Verdeel de salade over de borden. Verdeel de rode ui en het amandelschaafsel erover en garneer met de overige dana bleu en avocado.