Skip to main content
BE: Vegetarische vol-au-vent met champignons / NL: Vegetarische ragout met champignons
BE: Vegetarische vol-au-vent met champignons / NL:  Vegetarische ragout met champignons

BE: Vegetarische vol-au-vent met champignons / NL: Vegetarische ragout met champignons

met een extra grote salade, een pasteitje en aardappelpuree

NL: Dit gerecht wordt ook wel vol-au-vent genoemd en verwijst naar het pasteitje dat zo luchtig is dat het met de wind meevliegt. Rijkelijk gevuld met een vegetarische ragout van champignons zal dit gerecht niet snel van je bord waaien.

BE: Vol-au-vent verwijst naar het pasteitje dat zo luchtig is dat het met de wind meevliegt. Rijkelijk gevuld met een vegetarische velouté van champignons zal dit gerecht niet snel van je bord waaien.

Labels:
Veggie
Extra groente
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
oventijd35 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

200 gram

Aardappelen

125 gram

Kastanjechampignons

⅓ stuk(s)

Wortel

½ stuk(s)

Ui

2 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Laurierblad

50 ml

Slagroom

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Pasteitje

2.5 gram

Verse krulpeterselie

(Kan bevatten: Selderij)

½ stuk(s)

Pruimtomaat

30 gram

Veldsla

8 ml

Olijfolie met citroenaroma

½ stuk(s)

Mini-komkommer

10 gram

Pompoenpitten

(Kan bevatten: Pinda's, Noten, Sesamzaad)

100 gram

Wittekool en wortel

Zelf toevoegen

1 tl

Wittewijnazijn

100 ml

Zoutarme groentebouillon

1 el

Bloem

2 el

[Plantaardige] roomboter

Voedingswaarden

Energie (kJ)3666 kJ
Energie (kcal)876 kcal
Vetten58.8 g
waarvan verzadigd32.5 g
Koolhydraten64.2 g
waarvan suikers15.1 g
Vezels20.7 g
Eiwitten18.4 g
Zout0.8 g
Potassium1068.3 mg
Calcium32.7 mg
Iron2.1 mg

Benodigdheden

Pan met deksel
Keukenpapier
Hapjespan met deksel
Bakplaat met bakpapier
Aardappelstamper
Koekenpan
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bereid de bouillon. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de aardappelen. Schil de aardappelen of was ze grondig en snijd in grove stukken. Veeg de kastanjechampignons schoon met keukenpapier en snijd ze in plakken. Snijd de wortel in kleine blokjes. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn.

Tip: Wist je dat kastanjechampignons een bron zijn van vitamine B2? Dit houdt je energie op peil en voorkomt ontstekingen. Vooral voor vegetariërs en veganisten is het belangrijk om erop te letten dat je genoeg van deze vitamine binnenkrijgt.

Aardappelen koken
2

Kook de aardappelen, afgedekt, in 12 – 15 minuten gaar. Giet daarna af, bewaar wat kookvocht en laat zonder deksel uitstomen.

Groenten bakken
3

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een hapjespan. Roerbak de knoflook, ui, wortel en champignons 4 - 6 minuten op middelhoog vuur. Voeg vervolgens per persoon: 1 el roomboter en 1 el bloem toe. Bak 1 - 2 minuten. Voeg het laurierblad, de bouillon en de slagroom toe. Roer goed door zodat de saus één geheel wordt. Laat dit 6 - 8 minuten op laag vuur zachtjes inkoken.

Pasteitje afbakken
4

Leg het pasteitje op een bakplaat met bakpapier en verwarm 5 - 8 minuten in de oven. Hak ondertussen de krulpeterselie grof. Stamp de aardappelen met een aardappelstamper tot een gladde puree. Voeg de overige roomboter en een klein beetje kookvocht toe om het geheel smeuïg te maken. Breng op smaak met peper en zout.

Salade maken
5

Verhit een koekenpan, zonder olie, op hoog vuur en rooster de pompoenpitten tot ze beginnen te poffen. Haal uit de pan en bewaar apart. Snijd de tomaat in parten en de mini-komkommer in blokjes. Meng in een saladekom de veldsla, witte kool en peen, komkommer en tomaat. Voeg 1tl wittewijnazijn per persoon toe en voeg de olijfolie met citroen toe. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Wist je dat tomaten veel voordelen hebben voor je gezondheid? Ze zijn rijk aan vitamine A, C, E én lycopeen. Lycopeen is een antioxidant en beschermt onze cellen tegen schadelijke invloeden. Hoe rijper de tomaat, hoe meer lycopeen!

Serveren
6

Leg op elk bord een pasteitje en vul deze met de vegetarische vol-au-vent. Serveer de aardappelpuree en salade ernaast. Garneer met de krulpeterselie en geroosterde pompoenpitten.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders