De blaadjes van de radijsjes kun je ook eten en zijn zelfs supergezond - spoel goed af, snijd fijn en gebruik als extra garnering.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ bunch
Radish
½ piece
Roma tomato
½ piece
Lemon
5 g
Fresh dill & chives
1 piece
Hot-smoked salmon
2 piece
Egg
(Contains: Ei)
60 g
Mixed leaves of radicchio, arugula & lettuce
300 g
Potatoes
½ piece
Onion
25 g
Organic sour cream
1 tablespoon
Flour
¼ tablespoon
White balsamic vinegar
to taste
Salt and pepper
2 tablespoon
Sunflower oil
½ teaspoon
Honey [or plant-based alternative]
1 tablespoon
Extra virgin olive oil
Snijd de radijs in dunne plakjes. Snijd de tomaat in parten. Pers de citroen uit en snijd de verse dille en de verse bieslook fijn. Verdeel de warmgerookte zalm in grove stukken. Breng ruim water aan de kook in een steelpan voor de eieren. Voeg de helft van de eieren toe en kook ze in 6 - 8 minuten hard (zie Tip). Giet af en spoel met koud water.
Tip: Hou je van een zachtgekookt ei? Kook de eieren dan 6 minuten. Wil je liever een hardgekookt ei? Kook dan 10 minuten.
Pel het ei en snijd in kwarten. Meng in een saladekom de extra vierge olijfolie, witte balsamicoazijn, honing, dille, 1/2 el van het citroensap per persoon, peper en zout tot een dressing. Voeg de slamix, de tomaat, de gekookte eieren en de radijs toe en schep goed om. Laat de smaken intrekken tot serveren.
Schil de aardappelen. Gebruik een grove rasp om de aardappelen en de ui te raspen. Voeg beide toe aan een vergiet en pers er zoveel mogelijk vocht uit door er met de bolle kant van een lepel flink op te drukken.
Klop de overige eieren in een kom goed los met een vork. Voeg per persoon 1/2 el van het ei toe aan een grote kom en meng met de geraspte aardappelen en ui, de bloem, peper en flink wat zout.
Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Schep, zodra de pan goed heet is, 5 hoopjes van het aardappelmengsel per persoon in de koekenpan. Druk de hoopjes voorzichtig plat en bak de aardappelkoekjes in 4 minuten goudbruin. Draai de koekjes om met een dunne spatel en bak nog 3 minuten.
Verdeel de aardappelkoekjes over de borden en leg er de stukjes zalm tussen. Voeg een lepel zure room toe en serveer met de salade. Bestrooi met de bieslook.