Je snijd een ananas het makkelijkste met een grof broodmes. Verwijder eerst het groen. Snijd de buitenkant van de ananas, snijd in plakken en verwijder de binnenkant.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
300 g
Aardappelen
⅓ unit
Ananasringen
20 g
Pecannoten
(Contains: Noten)
20 g
Gele rozijnen
(Contains: Zwaveldioxide en sulfiet)
250 g
Zuurkool
50 g
Oude-kaasplakken
(Contains: Melk (inclusief lactose))
½ tablespoon
Roomboter
(Contains: Melk (inclusief lactose))
drizzle
Melk
(Contains: Melk (inclusief lactose))
to taste
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng in een pan met deksel 400 ml water per persoon aan de kook voor de aardappelen (eigenheimer).
Snijd ondertussen de ananas in blokjes van 1 cm. Hak de pecannoten en rozijnen grof en bewaar apart. Laat de wijnzuurkool uitlekken in een vergiet (zie tip). Wrijf een ovenschaal in met de helft van de roomboter.
Stamp de aardappelen tot een grove puree. Voeg de overige roomboter en een scheutje melk toe om het smeuïg te maken.
Roer de wijnzuurkool, ananas en rozijnen door de puree. Breng op smaak met peper en zout.
Schep de zuurkool in de ovenschaal en bestrooi met de oude kaas en pecannoten. Bak 10 minuten in de oven, of tot de oude kaas gesmolten is.
Verdeel de zuurkool-aardappelschotel over de borden.