Skip to main content
Zelfgemaakte chocolademousse
Zelfgemaakte chocolademousse

Zelfgemaakte chocolademousse

Met geschaafde amandelen

3.9
(7)

Steel de show met deze zelfgemaakte chocolademousse. Je maakt hem in een handomdraai, maar hij heeft wel een tijdje nodig om op te stijven in de koelkast. Maak hem dus minstens vijf uur van tevoren of zelfs de dag ervoor. Let op: deze mousse bevat rauwe eieren.

Allergens:
Soja
Ei
Melk (inclusief lactose)
Amandelnoten

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total1 hour
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

100 g

Hands Off pure chocolade

(Contains: Soja)

2 unit

Ei

(Contains: Ei)

100 milliliters

Slagroom

(Contains: Melk (inclusief lactose))

20 g

Amandelschaafsel

(Contains: Amandelnoten May be present: Pinda's, Sesamzaad, Noten)

Not included in your delivery

2 tablespoon

Suiker

to taste

Zout

Nutrition Values

Energy (kJ)2724 kJ
Calories651 kcal
Fat53 g
Saturated Fat28.4 g
Carbohydrate26 g
Sugar25.5 g
Dietary Fiber1 g
Protein15 g
Salt0.2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Small Pan
Mixer
Whisk
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

1
1

Breng een laagje water aan de kook in een steelpan, draai daarna het vuur laag. Zet een hittebestendige kom boven op de steelpan, zorg dat de kom het water niet raakt. Breek de chocolade hierin en laat au bain-marie smelten. Roer de chocolade goed door en houd tot gebruik vloeibaar.

2
2

Scheid de eieren en bewaar het eigeel en het eiwit in twee aparte vetvrije kommen. Klop eerst de eiwitten met 1/2 el suiker per persoon en een snufje zout met een mixer stijf. Klop in een andere kom de eidooiers met 1/2 el suiker per persoon met een mixer romig. Klop in een andere kom de slagroom met een mixer luchtig en lobbig.

3
3

Haal de gesmolten chocolade van het vuur (pas op: heet!). Klop het eidooiermengsel met een garde door de gesmolten chocolade tot het een dik mengsel is. Spatel voorzichtig 1/3 van het opgeklopte eiwit door de chocoladecrème tot er geen klontjes meer zijn. Spatel vervolgens het overige eiwit erdoor. Spatel als laatste de slagroom door de chocoladecrème. Schep in glaasjes, dek af en zet tot gebruik in de koelkast (minimaal 5 uur).

4
4

Haal de glaasjes ongeveer 1 uur voor serveren uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen. Verhit ondertussen een koekenpan op hoog vuur en rooster de geschaafde amandelen totdat ze lichtbruin kleuren. Serveer de chocolademousse en garneer met de geroosterde amandelen.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes