Skip to main content
Kruidige rijst met verse kurkumawortel, omeletreepjes en honingpinda’s
Kruidige rijst met verse kurkumawortel, omeletreepjes en honingpinda’s

Kruidige rijst met verse kurkumawortel, omeletreepjes en honingpinda’s

De kurkuma geeft dit gerecht niet alleen een heerlijke smaak, maar ook nog eens een prachtige gele kleur.

3.6
(612)

Dit kruidige rijstgerecht met verse kurkumawortel heeft een pittige smaak door de rode peper en pikante honingpinda’s. Wil je het gerecht nog pittiger maken? Voeg dan de zaadjes van de rode peper toe. De volle smaak van de Surinaamse rijst past goed bij de zachte smaak van champignons.

Allergens:
Gluten
Soja
Ei
Pinda's
Noten

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total35 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

85 g

Surinaamse rijst

½ unit

Ui

1 unit

Knoflookteen

¼ unit

Rode peper

1 unit

Peen

½ unit

Prei

125 g

Champignons

2 cm

Verse kurkuma

10 milliliters

Sojasaus

(Contains: Gluten, Soja)

1 unit

Ei

(Contains: Ei)

20 g

Pikante honingpinda's

(Contains: Pinda's, Noten)

Not included in your delivery

1 tablespoon

Zonnebloemolie

½ tablespoon

Ketjap manis

Nutrition Values

/ per serving
Calories594 kcal
Energy (kJ)2485.3 kJ
Fat13 g
Saturated Fat3 g
Carbohydrate95 g
Dietary Fiber10 g
Protein20 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Lid
Pan
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

1

Kook 200 ml water per persoon in een pan met deksel voor de rijst en kook de rijst, afgedekt, 10 – 12 minuten. Giet daarna als het nodig is af en laat zonder deksel uitstomen.

Snijd de groenten fijn
2

Snipper ondertussen de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Snijd de peen klein, de prei in fijne ringen en de champignons in plakken.

Rasp de kurkuma
3

Verhit de helft van de zonnebloemolie in een wok of hapjespan met deksel en fruit de ui, knoflook en rode peper 2 minuten op laag vuur. Rasp de kurkumawortel met een fijne rasp boven de pan (zie tip). Voeg de komijnpoeder toe en bak 30 seconden mee.

4

Voeg de peen, prei en 2 el water per persoon toe aan de wok of hapjespan. Dek de pan af en bak 5 minuten op middelhoog vuur. Haal daarna de deksel van de pan. Voeg de champignons, sojasaus, ketjapsaus en peper en zout naar smaak toe en roerbak nog 5 minuten.

Snijd de omelet in reepjes
5

Kluts ondertussen in een kom het ei met peper en zout. Verhit de overige zonnebloemolie in een koekenpan en bak een omelet. Haal de omelet uit de pan en snijd in repen.

6

Voeg de rijst toe aan de wok of hapjespan en bak 5 minuten. Schep regelmatig om. Voeg vlak voor het opdienen de omeletreepjes en de helft van de honingpinda’s toe.

Garneer met pikante honingpinda's
7

Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de overige honingpinda’s.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes