Skip to main content
Kruidige gebakken rijst met spiegelei, cashewnoten en atjar

Kruidige gebakken rijst met spiegelei, cashewnoten en atjar

De rijst wordt op smaak gebracht met verschillende kruiden en specerijen

3.9
(341)

Atjar wordt veel gebruikt in de Indonesische, Indische en Maleisische keuken en heeft een zure smaak. Volgens de moderne Indonesishe spelling wordt het als acar in plaats van atjar geschreven. Atjar dankt zijn zure smaak aan de azijn. Deze atjar bevat groenten zoals wittekool, augurk, ui, wortel en paprika.

Allergens:
Selderij
Mosterd
Pinda's
Noten
Ei
Zwaveldioxide en sulfiet

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total30 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

85 g

Pandanrijst

½ unit

Ui

1 unit

Knoflookteen

¼ unit

Verse gember

¼ unit

Rode peper

¼ unit

Chinese kool

1 unit

Tomaat

1 teaspoon

Kerriepoeder

(Contains: Selderij, Mosterd)

20 g

Gezouten cashewnoten

(Contains: Pinda's, Noten)

3 sprig

Verse koriander

(May be present: Selderij)

1 unit

Ei

(Contains: Ei)

35 g

Atjar

(Contains: Mosterd, Zwaveldioxide en sulfiet)

Not included in your delivery

175 milliliters

Groentebouillon

1 tablespoon

Zonnebloemolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

/ per serving
Calories618 kcal
Energy (kJ)2586 kJ
Fat19 g
Saturated Fat4 g
Carbohydrate81 g
Dietary Fiber8 g
Protein18 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Tall-Sided Pan

Cooking Steps

1

Bereid de bouillon in een pan met deksel. Voeg de rijst toe en kook de rijst, afgedekt, 12 minuten. Roer daarna de rijstkorrels los en laat afgedekt nagaren.

Snijd de Chinese kool
2

Snipper ondertussen de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Schil de gember, verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd beide fijn. Snijd de Chinese kool in fijne repen en de tomaat klein.

Roerbak op hoog vuur
3

Verhit de helft van de zonnebloemolie in een wok of hapjespan en fruit de ui, knoflook, gember en rode peper 3 minuten op laag vuur. Voeg de Chinese kool en currykruiden toe en roerbak 5 minuten op hoog vuur. Voeg de tomaat toe en roerbak nog 3 minuten.

4

Hak de cashewnoten en koriander fijn. Voeg de rijst en het grootste deel van de cashewnoten toe aan de wok of hapjespan, breng op smaak met peper en zout en roerbak nog 5 minuten op hoog vuur. Voeg in de laatste 30 seconden de helft van de koriander toe.

Bak een spiegelei
5

Verhit ondertussen de overige zonnebloemolie in een koekenpan en bak een spiegelei. Breng op smaak met peper en zout.

Serveer de maaltijd met het spiegelei
6

Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de overige cashewnoten en koriander. Serveer met het spiegelei en de atjar.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes