Panko heeft een grovere korrel dan gewoon paneermeel - vermengd met rozemarijn geeft dat een onweerstaanbaar lekkere crunch.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
250 gram
Aardappelen
0.48 stuk(s)
Ei
100 gram
Varkensboerengehakt
25 gram
Panko paneermeel
15 gram
Geraspte oude Goudse kaas
½ zakje(s)
Gedroogde rozemarijn
150 gram
Wortelschijfjes
50 gram
Gebroken sperziebonen
¼ el
[Plantaardige] roomboter
½ el
[Plantaardige] mayonaise
1 el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
½ el
Witte balsamicoazijn
Verwarm de oven voor op 180 graden. Was de aardappelen grondig en snijd in lange, smalle partjes. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel en bak de aardappelen, afgedekt, 30 – 35 minuten op middelhoog vuur. Haal na 20 minuten het deksel van de pan en breng op smaak met peper en zout.
Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Bereid dan alle aardappelen, maar gebruik 2/3. De overige aardappelen kun je de volgende dag in een lunchsalade verwerken.
Meng in een grote kom het gehakt met 1/2 ei per persoon, 3/4 van het paneermeel en de kaas. Breng op smaak met peper en zout. Meng goed, tot er een stevig mengsel ontstaat. Rol 2 stevige boomstammetjes per persoon.
Meng in een diep bord het overige paneermeel met de gedroogde rozemarijn en rol elk boomstammetje erdoor. Verhit 1/4 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de boomstammetjes in 2 – 3 minuten rondom bruin. Bewaar de pan apart, je gebruikt hem opnieuw in stap 5. Leg de boomstammetjes daarna in een ovenschaal en bak 12 – 16 minuten in de oven.
Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel. Voeg de wortelschijfjes en sperziebonen toe en kook in 6 – 8 minuten gaar. Giet af, spoel onder koud water en laat zonder deksel uitstomen.
Tip: Wortel zit boordevol vitamine A - goed voor de groei, de gezondheid van je huid, haar en nagels en een goede werking van je ogen en afweersysteem. Het zit bijvoorbeeld ook in boerenkool, spinazie, broccoli en ei.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in de koekenpan van de boomstammetjes op middelhoog vuur. Voeg de wortelschijfjes en sperziebonen toe en bak 1 minuut. Blus af met 1/2 el witte balsamicoazijn per persoon en breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de boomstammetjes en de aardappelen over de borden en serveer met de mayonaise. Leg de wortelschijfjes en sperziebonen ernaast.
Tip: