Skip to main content
Champignonburger met feta en aardappelen uit de oven
Champignonburger met feta en  aardappelen uit de oven

Champignonburger met feta en aardappelen uit de oven

Met een frisse radijsssalade

3.3
(1,6K)

De smaak van radijs is scherp en peperachtig. Als je daar niet zo van houdt, dan kun je het rode schilletje verwijderen. Radijs kun je het beste in de groentelade van de koelkast bewaren. Is jouw radijs een beetje slap geworden? Leg ze dan een uurtje in koud water. Zo worden ze weer lekker stevig!

Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Gluten
Ei
Soja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

200 gram

Aardappelen

125 gram

Rode cherrytomaten

½ stuk(s)

Rode peper

1 stuk(s)

Bosui

½ tl

Paprikapoeder

½ tl

Gedroogde oregano

50 gram

Feta

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

5 stuk(s)

Radijs

30 gram

Mesclun

1 stuk(s)

Paddenstoelenburger

(Bevat: Gluten, Ei, Soja)

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

½ el

Extra vierge olijfolie

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

½ el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)646 kcal
Energie (kJ)2702.9 kJ
Vetten32 g
waarvan verzadigd8 g
Koolhydraten63 g
Vezels13 g
Eiwitten20 g

Benodigdheden

Deksel
Oven
Pan
Koekenpan

Instructies

1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Breng 400 ml water per persoon aan de kook in een pan met deksel voor de aardappelen.

Snijd de aardappelen klein
2

Was de aardappelen (soprano) grondig en snijd in blokjes van 1 cm. Kook de aardappelen, afgedekt, 10 minuten en giet af.

3

Snijd ondertussen de cherrytomaten doormidden. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Snijd de lenteui in ringen.

Besprenkel de aardappelen
4

Meng de aardappelen met de cherrytomaten, rode peper, lenteui, paprikapoeder, oregano, olijfolie, peper en zout in een ovenschaal. Verkruimel de feta hierover en bak 10 minuten in de oven.

Snijd de radijs klein
5

Snijd ondertussen de radijs in dunne plakken. Snijd de helft van het radijsblad klein en meng samen in een saladekom. Voeg de mesclun toe en breng op smaak met de extra vierge olijfolie, zwarte balsamicoazijn, peper en zout.

Bak de burger
6

Verhit de rest van de olijfolie in een koekenpan en bak de champignonburger 2 minuten aan elke kant op middelhoog vuur.

Garneer de maaltijd
7

Haal de ovenschaal met aardappelen uit de oven en verdeel de aardappelen over de borden. Serveer met de salade en de champignonburger.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders