Skip to main content
Zelfgemaakte boomstammetjes
Zelfgemaakte boomstammetjes

Zelfgemaakte boomstammetjes

met sperziebonen, wortelschijfjes en aardappelpartjes

Panko heeft een grovere korrel dan gewoon paneermeel - vermengd met rozemarijn geeft dat een onweerstaanbaar lekkere crunch.

Tags:
Family
Allergens:
Tarwe

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total40 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

250 g

Potatoes

0.48 piece

Egg

100 g

Pork mince

25 g

Panko breadcrumbs

15 g

Grated aged Gouda

½ sachet(s)

Dried rosemary

150 g

Sliced carrots

50 g

Pre-cut green beans

Not included in your delivery

¼ tablespoon

[Plant-based] butter

½ tablespoon

[Plant-based] mayonnaise

1 tablespoon

Olive oil

to taste

Salt and pepper

½ tablespoon

White balsamic vinegar

Nutrition Values

Calories926 kcal
Energy (kJ)3876 kJ
Fat53 g
Saturated Fat17 g
Carbohydrate75 g
Sugar10 g
Dietary Fiber12.3 g
Protein33 g
Salt2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Casserole with Lid
Large Bowl
Deep Plate
Oven Dish
Tall-Sided Pan
Pan with Lid

Cooking Steps

Aardappelen bereiden
1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Was de aardappelen grondig en snijd in lange, smalle partjes. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel en bak de aardappelen, afgedekt, 30 – 35 minuten op middelhoog vuur. Haal na 20 minuten het deksel van de pan en breng op smaak met peper en zout.

Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Bereid dan alle aardappelen, maar gebruik 2/3. De overige aardappelen kun je de volgende dag in een lunchsalade verwerken.

Gehakt mengen
2

Meng in een grote kom het gehakt met 1/2 ei per persoon, 3/4 van het paneermeel en de kaas. Breng op smaak met peper en zout. Meng goed, tot er een stevig mengsel ontstaat. Rol 2 stevige boomstammetjes per persoon.

Boomstammetjes maken
3

Meng in een diep bord het overige paneermeel met de gedroogde rozemarijn en rol elk boomstammetje erdoor. Verhit 1/4 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de boomstammetjes in 2 – 3 minuten rondom bruin. Bewaar de pan apart, je gebruikt hem opnieuw in stap 5. Leg de boomstammetjes daarna in een ovenschaal en bak 12 – 16 minuten in de oven.

Koken
4

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel. Voeg de wortelschijfjes en sperziebonen toe en kook in 6 – 8 minuten gaar. Giet af, spoel onder koud water en laat zonder deksel uitstomen.

Tip: Wortel zit boordevol vitamine A - goed voor de groei, de gezondheid van je huid, haar en nagels en een goede werking van je ogen en afweersysteem. Het zit bijvoorbeeld ook in boerenkool, spinazie, broccoli en ei.

Groenten bakken
5

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in de koekenpan van de boomstammetjes op middelhoog vuur. Voeg de wortelschijfjes en sperziebonen toe en bak 1 minuut. Blus af met 1/2 el witte balsamicoazijn per persoon en breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de boomstammetjes en de aardappelen over de borden en serveer met de mayonaise. Leg de wortelschijfjes en sperziebonen ernaast.

Tip:

More delicious recipes with similar ingredients

Gepaneerde witte kaas met krieltjes

Gepaneerde witte kaas met krieltjes

met salade van puntpaprika
Gevulde kalkoenfilet met serranoham en rozemarijnjus

Gevulde kalkoenfilet met serranoham en rozemarijnjus

met gekleurde wortels, aardappelen en peultjes
Stamppot van zoete aardappel en boerenkool

Stamppot van zoete aardappel en boerenkool

met witte grillkaas en uienjus
Pizza Montagnarde

Pizza Montagnarde

met aardappel, uienchutney, kaas en spek
Chipolata with Creamy Mashed Potatoes

Chipolata with Creamy Mashed Potatoes

with stewed red cabbage & apple
White Sausage with Potato Gratin

White Sausage with Potato Gratin

with fried garlic Brussels sprouts
Sprout-Leek Stamppot with White Sausage

Sprout-Leek Stamppot with White Sausage

with bacon & piccalilli
Watercress Velouté with Bacon

Watercress Velouté with Bacon

with leek, cream & homemade tomato-focaccia croutons
Snelle vegetarische curry-noedelsoep

Snelle vegetarische curry-noedelsoep

met Javaanse wokpasta en gekookt ei
Chicken in Garlic-Herb Marinade with Mushroom Jus

Chicken in Garlic-Herb Marinade with Mushroom Jus

with butternut squash-potato mash & a hint of vadouvan
Varkensworst met cheddar van Brandt & Levie

Varkensworst met cheddar van Brandt & Levie

op een briochebroodje met frieten, zuurkool en broccoli slaw
Runderburger met portobellosaus

Runderburger met portobellosaus

met aardappel-knoflookpuree en geroosterde wortel
Gevulde tomaten met gehakt

Gevulde tomaten met gehakt

met kruidenpuree en gemengde salade
Gemarineerde kipfilet in hollandaisesaus

Gemarineerde kipfilet in hollandaisesaus

met gebakken rozemarijnkrieltjes, gegrilde asperges en mini-romatomaat
Demi-baguette met gerookte zalm en hollandaisesaus

Demi-baguette met gerookte zalm en hollandaisesaus

met gekookt eitje, gebakken aardappeltjes en salade
Vegetarische ragout met champignons

Vegetarische ragout met champignons

met pasteitje, aardappelpuree en salade
Surf & turf: piri-piriburger met knoflookgarnalen

Surf & turf: piri-piriburger met knoflookgarnalen

met zoete aardappelfriet en pittige mayonaise
Luxe Aziatische bowl met tempura garnalen

Luxe Aziatische bowl met tempura garnalen

met ei, peen en paddenstoelenmix
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Spaanse tapas

Spaanse tapas

met albondigas, gebakken aardappeltjes en knoflookgarnalen

Highest-rated dinner recipes

Sweet & Sticky Curried Shrimp with Mafaldine

Sweet & Sticky Curried Shrimp with Mafaldine

with tarragon, lemon & creamy courgette sauce
Beef-Pork Za'atar Wraps with Fresh Herbs

Beef-Pork Za'atar Wraps with Fresh Herbs

with orange cream cheese, zesty salsa & sumac
Creamy Stroganoff-Style Mafaldine

Creamy Stroganoff-Style Mafaldine

with beef-pork mince, vegetable mix & parsley
Shrimp Poké Bowl with Ponzu Mayo

Shrimp Poké Bowl with Ponzu Mayo

with mango, gomashio, slaw & cucumber
Creamy Jerusalem Artichoke Soup

Creamy Jerusalem Artichoke Soup

with truffle oil, hazelnuts & toasted ciabatta
Spicy Kimchi Fried Rice

Spicy Kimchi Fried Rice

with fish sauce, fried egg, furikake & sesame seeds
Cheesy Chicken Birria Tacos

Cheesy Chicken Birria Tacos

with roasted bell pepper, sour cream & tomato salsa
Creamy Lentil Masala Soup with Naan

Creamy Lentil Masala Soup with Naan

with fragrant yogurt sauce, coconut milk & shaved almonds
Cheesy Curry Cottage Pie with Chives

Cheesy Curry Cottage Pie with Chives

with beef-pork mince, sweetheart cabbage & apple
Bolognese-Style Risotto

Bolognese-Style Risotto

with Parmigiano Reggiano, basil & mascarpone
Chicken Bulgur Bowl with African-Inspired Spices

Chicken Bulgur Bowl with African-Inspired Spices

with buttered almonds, dates & lemon mayonnaise
Cod in Sage Butter with Butternut Squash Risotto

Cod in Sage Butter with Butternut Squash Risotto

with Serrano ham & Parmigiano Reggiano
Sticky Meatballs with Stir-Fried Noodles

Sticky Meatballs with Stir-Fried Noodles

in black garlic sauce with hot honey peanuts
Kipwraps met zoet-pittige chilisaus en avocado

Kipwraps met zoet-pittige chilisaus en avocado

met tortillachips, regenboogsalade en koriander
Pulled Chicken Bowl with Avocado Sauce

Pulled Chicken Bowl with Avocado Sauce

with salad, sweet potato & Mexican-style spices
Paddington's Poké Bowl with Salmon

Paddington's Poké Bowl with Salmon

with tropical mango salsa, sweet chili mayo & fresh mint
Garnalen in kokos-currysaus uit de oven

Garnalen in kokos-currysaus uit de oven

met rijst, koriander en pinda's
Sticky Piri Piri Salmon with Carrot Ribbons

Sticky Piri Piri Salmon with Carrot Ribbons

over giant couscous with coriander dressing
Korean-Inspired Bulgogi Burger with Sriracha Mayo

Korean-Inspired Bulgogi Burger with Sriracha Mayo

with kimchi rainbow slaw, sesame seeds & spicy baby potatoes
Steak with Balsamic Strawberry Jus

Steak with Balsamic Strawberry Jus

over garlic mash with sweet apple sauerkraut

This week's must-try HelloFresh recipes

Roasted Chicken Thigh over Paella-Style Rice

Roasted Chicken Thigh over Paella-Style Rice

with parsley, oregano & salami
Cod in Garlic Butter Sauce

Cod in Garlic Butter Sauce

with braised leek & green beans
Surinamese-Style Chicken Curry

Surinamese-Style Chicken Curry

with egg, potatoes & stir-fried green beans
Pork & Eggplant Grain Bowl with Tahini Sauce

Pork & Eggplant Grain Bowl with Tahini Sauce

with crispy onions, cherry tomato salad & fresh herbs
Oyster Mushroom Wraps with Garlic Yogurt Sauce

Oyster Mushroom Wraps with Garlic Yogurt Sauce

with potato wedges, quick-pickled onion & cucumber
Creamy Lemon Spaghetti with Walnut-Basil Topping

Creamy Lemon Spaghetti with Walnut-Basil Topping

with mini Roma tomatoes, courgette & spinach
Veggie Cheeseburger on Ciabatta

Veggie Cheeseburger on Ciabatta

with potato wedges, cucumber salad & caramelised onion
Ratatouille Soup with Camembert Ciabatta

Ratatouille Soup with Camembert Ciabatta

with eggplant topping & fresh rosemary
DIY Cheesy Pizza

DIY Cheesy Pizza

pick 'n' mix toppings: BBQ sauce, Greek-style cheese & more!
Chicken Sausage Bowl with Lemon Mayonnaise

Chicken Sausage Bowl with Lemon Mayonnaise

with couscous, fresh herbs & courgette
Honeyed Goat's Cheese Pearls with Pesto Giant Couscous

Honeyed Goat's Cheese Pearls with Pesto Giant Couscous

with courgette, fennel & toasted pumpkin seeds
Hoisin Chicken Burger with Cucumber Slaw

Hoisin Chicken Burger with Cucumber Slaw

on a carrot bun with potato wedges & beansprouts
Steak with Thai-Style Salad & Peanuts

Steak with Thai-Style Salad & Peanuts

with sesame-lime dressing, purple carrot & brown rice
Pork Tenderloin with Parmigiano Endive Gratin

Pork Tenderloin with Parmigiano Endive Gratin

with creamy mustard sauce & tomato-arugula salad
Salmon with Mango Chutney Glaze

Salmon with Mango Chutney Glaze

over furikake rice with fresh dill & pickled onion
Marinated Steak with Courgette Ribbon Salad

Marinated Steak with Courgette Ribbon Salad

with arugula, potatoes, tomato & dill
Creamy Spinach Dahl with Fried Tofu

Creamy Spinach Dahl with Fried Tofu

over golden rice with cucumber yogurt sauce
Chicken over Fragrant Tagine-Style Stew

Chicken over Fragrant Tagine-Style Stew

with dried apricots, buttered almonds & Middle Eastern spices
Fillet of Cod over Creamy Fennel Risotto

Fillet of Cod over Creamy Fennel Risotto

with green beans, Parmigiano Reggiano & spinach
Chicken Breast with Hollandaise Sauce

Chicken Breast with Hollandaise Sauce

with green beans & rosemary baby potatoes