Skip to main content
Zelfgemaakte boomstammetjes

Zelfgemaakte boomstammetjes

met sperziebonen, wortelschijfjes en aardappelpartjes

4.2
(438)

Panko heeft een grovere korrel dan gewoon paneermeel - vermengd met rozemarijn geeft dat een onweerstaanbaar lekkere crunch.

Tags:
Family
Allergens:
Tarwe

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total40 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyMedium
Serving amount

250 g

Potatoes

0.48 piece

Egg

100 g

Pork mince

25 g

Panko breadcrumbs

(Contains: Tarwe)

15 g

Grated aged Gouda

½ sachet(s)

Dried rosemary

150 g

Sliced carrots

50 g

Pre-cut green beans

Not included in your delivery

¼ tablespoon

[Plant-based] butter

½ tablespoon

[Plant-based] mayonnaise

1 tablespoon

Olive oil

to taste

Salt and pepper

½ tablespoon

White balsamic vinegar

Calories926 kcal
Energy (kJ)3876 kJ
Fat53 g
Saturated Fat17 g
Carbohydrate75 g
Sugar10 g
Dietary Fiber12.3 g
Protein33 g
Salt2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.
Casserole with Lid
Large Bowl
Deep Plate
Oven Dish
Tall-Sided Pan
Pan with Lid

Cooking Steps

Aardappelen bereiden
1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Was de aardappelen grondig en snijd in lange, smalle partjes. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel en bak de aardappelen, afgedekt, 30 – 35 minuten op middelhoog vuur. Haal na 20 minuten het deksel van de pan en breng op smaak met peper en zout.

Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Bereid dan alle aardappelen, maar gebruik 2/3. De overige aardappelen kun je de volgende dag in een lunchsalade verwerken.

Gehakt mengen
2

Meng in een grote kom het gehakt met 1/2 ei per persoon, 3/4 van het paneermeel en de kaas. Breng op smaak met peper en zout. Meng goed, tot er een stevig mengsel ontstaat. Rol 2 stevige boomstammetjes per persoon.

Boomstammetjes maken
3

Meng in een diep bord het overige paneermeel met de gedroogde rozemarijn en rol elk boomstammetje erdoor. Verhit 1/4 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de boomstammetjes in 2 – 3 minuten rondom bruin. Bewaar de pan apart, je gebruikt hem opnieuw in stap 5. Leg de boomstammetjes daarna in een ovenschaal en bak 12 – 16 minuten in de oven.

Koken
4

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel. Voeg de wortelschijfjes en sperziebonen toe en kook in 6 – 8 minuten gaar. Giet af, spoel onder koud water en laat zonder deksel uitstomen.

Tip: Wortel zit boordevol vitamine A - goed voor de groei, de gezondheid van je huid, haar en nagels en een goede werking van je ogen en afweersysteem. Het zit bijvoorbeeld ook in boerenkool, spinazie, broccoli en ei.

Groenten bakken
5

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in de koekenpan van de boomstammetjes op middelhoog vuur. Voeg de wortelschijfjes en sperziebonen toe en bak 1 minuut. Blus af met 1/2 el witte balsamicoazijn per persoon en breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de boomstammetjes en de aardappelen over de borden en serveer met de mayonaise. Leg de wortelschijfjes en sperziebonen ernaast.

Tip:

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes