Skip to main content
Zalmworstje met bloemkool

Zalmworstje met bloemkool

met gekleurde regenboogaardappel

Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd
oventijd
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

200 gram

Voorgegaarde opbakaardappelen

1 stuk(s)

Zalmworstjes

2.5 gram

Verse dille

25 gram

Biologische volle yoghurt

Zelf toevoegen

1 el

[Plantaardige] roomboter

½ el

Honing [of plantaardig alternatief]

50 ml

Zoutarme groentebouillon

Voedingswaarden

Energie (kJ)650 kJ
Energie (kcal)155 kcal
Vetten13.4 g
waarvan verzadigd8.7 g
Koolhydraten7.6 g
waarvan suikers7.3 g
Vezels1.1 g
Eiwitten1.2 g
Zout0.2 g

Instructies

1
  • Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de bloemkool.
  • Snijd de bloem van de bloemkool in roosjes en de steel in blokjes.
  • Blancheer de bloemkool 3-4 minuten en giet daarna af.
2
  • Verhit 1 el roomboter per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur en bak de voorgekookte gekleurde aardappelen 5-6 minuten, afgedekt.
  • Haal daarna de deksel van de pan en bak nog 5 minuten.
3
  • Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan. Bak de zalmworstjes in 3 minuten op hoog vuur rondom bruin. Verlaag het vuur en laat de zalmworstjes nog 4 minuten verder garen.
  • Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een hapjespan. Bak de bloemkool in 4 - 5 minuten rondom bruin. Breng op smaak met peper en zout.
  • Snijd de dille fijn. Meng de dille en volle yoghurt in een kom. Breng op smaak met peper en zout.
4
  • Verdeel de aardappels en bloemkool over de borden. Verdeel de worstjes erbij. Garneer de bloemkool met de dille-yoghurtsaus.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Smokey pulled chicken bowl met chipotle

Smokey pulled chicken bowl met chipotle

met bruine rijst, tomatensalsa, yoghurt en puntpaprika
Mujaddara met harissa, cherrytomaten en komkommeryoghurt

Mujaddara met harissa, cherrytomaten en komkommeryoghurt

klassieke Midden-Oosterse rijst en linzen met gebakken ui
Pittige massala met linzen en aubergine

Pittige massala met linzen en aubergine

met gouden rijst, kruidige yogurtsaus en cashewstukjes
Romige spinaziedahl met cashewnoten

Romige spinaziedahl met cashewnoten

met gouden rijst en komkommeryoghurt
Loaded aardappelen met witte kaas, olijven en yoghurtsaus

Loaded aardappelen met witte kaas, olijven en yoghurtsaus

met basilicumcrème, peterselie, courgette en tomaat
Sweet & sticky varkensreepjes

Sweet & sticky varkensreepjes

met bulgur, yoghurtsaus, verse kruiden en groenten
BBQ-kipburger met gefrituurde uitjes

BBQ-kipburger met gefrituurde uitjes

met regenboogkrieltjessalade in honing-mosterddressing
Romige masala linzensoep met naanbrood

Romige masala linzensoep met naanbrood

met kruidige yoghurtsaus, kokosmelk en amandelschaafsel
Biefstukreepjes met peterselie-yoghurtsaus

Biefstukreepjes met peterselie-yoghurtsaus

met rijst, paprika, wortel en amandelschaafsel
Knapperige plantaardige kipburger met dillemayo

Knapperige plantaardige kipburger met dillemayo

op een wortelbroodje met frieten en komkommersalade
Zelfgemaakt platbrood met geitenkaas

Zelfgemaakt platbrood met geitenkaas

met courgette, basilicumcrème en rucolasalade
Gebakken zalm in dilleroomsaus

Gebakken zalm in dilleroomsaus

met sperziebonen, wortel en aardappelpuree
Cha Ca La Vong-stijl kabeljauw met rijstnoedels

Cha Ca La Vong-stijl kabeljauw met rijstnoedels

Vietnamese klassieker met nước chấm, broccolini en pinda's
Hollandse salade als extra

Hollandse salade als extra

Bijgerecht | met oude kaas en yoghurt
Zalm met mangochutney

Zalm met mangochutney

met furikake-rijst, verse dille en ingelegde ui
Gebakken kalkoen met groentesoep

Gebakken kalkoen met groentesoep

met yazzara, yoghurt en bieslook
Bulgurbowl met vegetarische shoarma

Bulgurbowl met vegetarische shoarma

met witte kaas, knoflook-yoghurtsaus en zoetzure ui
Heekfilet met dikke friet

Heekfilet met dikke friet

met frisse komkommer-dillesalade
Volkoren taquito's met gehakt en kaas

Volkoren taquito's met gehakt en kaas

met tomatensalsa en yoghurt
Garnalen met rozemarijn en gegrilde groenten

Garnalen met rozemarijn en gegrilde groenten

met bulgur en oregano-yoghurtsaus

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Met zelfgemaakte ovenfriet, sla en tomaatjes
Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde ui en gedroogde vijgen
Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

met mango en zelfgemaakte chilisaus
Luxe caesarsalade met kip

Luxe caesarsalade met kip

Met spek, ansjovis en croutons
Burrata-salade met krokant gebakken spek

Burrata-salade met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde rode ui en gedroogde vijgen
Pastei van kalfsstoof

Pastei van kalfsstoof

met sperziebonen, wortel en een frisse salade
Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

met kastanjechampignons, veldsla en pecorino
Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

met geglaceerde bospeen en aardappelpuree
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

met sperziebonen, wortelen en sinaasappelsalade
Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

met zelfgemaakte frietjes en courgettesalade
Winterse kalfsstoof

Winterse kalfsstoof

Met witlofsalade en friet
Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

met gebakken courgette en tomatenketchup
Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

met salade van sperziebonen en lollo biondo
Zwarte tagliatelle met grote garnalen

Zwarte tagliatelle met grote garnalen

met varkensworst in pittige tomatensaus
Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

met krokante knoflook-kokostopping
Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

met een rucolasalade
Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

met tomaat, vers basilicum en pecorino
Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Rijstnoedels met varkensboerengehakt in romige pindasaus

Rijstnoedels met varkensboerengehakt in romige pindasaus

met hoisinsaus, limoen en kokosmelk
Kippendijreepjes met koolrabi

Kippendijreepjes met koolrabi

met kruidige bulgur, labne, vadouvan en spinazie
Heekfilet met Scandinavische salade

Heekfilet met Scandinavische salade

met aardappelen, dille en botersla
Orzo met venkel en spinazie

Orzo met venkel en spinazie

met witte kaas, citroen en pistachenoten
Rigatoni uit de oven met kippendijreepjes

Rigatoni uit de oven met kippendijreepjes

in tomatensaus met cheesy pankotopping
Aziatisch geïnspireerde noedelsalade met kip

Aziatisch geïnspireerde noedelsalade met kip

met pinda's en verse koriander
Plantaardige vissticks met aardappelen en groenten

Plantaardige vissticks met aardappelen en groenten

en voor ouders: zelfgemaakte tartaarsaus en citroenpartjes
Naanpizza met kip en puntpaprika

Naanpizza met kip en puntpaprika

met rucolasalade met basilicum-balsamicodressing
Entrecote met truffel-linguine

Entrecote met truffel-linguine

met Grana Padano, rucola en verse kruiden
Varkensworst van Brandt & Levie met regenboogwortels

Varkensworst van Brandt & Levie met regenboogwortels

met patatas bravas-stijl aardappelen, aioli en geroosterde-paprikasaus
Romige penne met broccoli en half-om-half gehakt

Romige penne met broccoli en half-om-half gehakt

en voor ouders: groenepestokaasblokjes, citroen en gezouten amandelen
Pokébowl met gefrituurde kip

Pokébowl met gefrituurde kip

met avocado, sinaasappel en komkommer
Aardappelkoek met geitenkaas en zure-roomsaus

Aardappelkoek met geitenkaas en zure-roomsaus

met cherrytomatensalade met citroendressing en pompoenpitten
Cheesy smashburger tostada's

Cheesy smashburger tostada's

met augurk-dillemayonaise en knapperige komkommerkoolsla
Vegetarische kipcurry met paksoi

Vegetarische kipcurry met paksoi

met rijst in kruidige kokossaus
Plantaardige kipbowl met miso-courgette en sojabonensalade

Plantaardige kipbowl met miso-courgette en sojabonensalade

met rijst, pittige bosui-salsa, cashewnoten en komkommer
Bulgurbowl met avocado en witte kaas

Bulgurbowl met avocado en witte kaas

met verse kruiden, amandelschaafsel en gedroogde cranberry's
Marokkaanse-stijl gekonfijte eend op bladerdeeg

Marokkaanse-stijl gekonfijte eend op bladerdeeg

met witte kaas, amandelen en wortelsalade
Kabeljauw en papillote met paprikapesto en amandelschaafsel

Kabeljauw en papillote met paprikapesto en amandelschaafsel

met rucolasalade, geroosterde broccoli en venkel
Varkenshaas met Grana Padano en knolselderijpuree

Varkenshaas met Grana Padano en knolselderijpuree

met sperziebonen, amandelschaafsel en honing-mosterddressing