Skip to main content

Zalmworstje met bloemkool

met gekleurde regenboogaardappel

Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd
oventijd
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

25 gram

Biologische volle yoghurt

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

[Plantaardige] roomboter

½ el

Honing [of plantaardig alternatief]

50 ml

Zoutarme groentebouillon

Voedingswaarden

Energie (kJ)646 kJ
Energie (kcal)154 kcal
Vetten13.4 g
waarvan verzadigd8.7 g
Koolhydraten7.4 g
waarvan suikers7.3 g
Eiwitten1.1 g
Zout0.2 g

Instructies

1
  • Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de bloemkool.
  • Snijd de bloem van de bloemkool in roosjes en de steel in blokjes.
  • Blancheer de bloemkool 3-4 minuten en giet daarna af.
2
  • Verhit 1 el roomboter per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur en bak de voorgekookte gekleurde aardappelen 5-6 minuten, afgedekt.
  • Haal daarna de deksel van de pan en bak nog 5 minuten.
3
  • Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan. Bak de zalmworstjes in 3 minuten op hoog vuur rondom bruin. Verlaag het vuur en laat de zalmworstjes nog 4 minuten verder garen.
  • Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een hapjespan. Bak de bloemkool in 4 - 5 minuten rondom bruin. Breng op smaak met peper en zout.
  • Snijd de dille fijn. Meng de dille en volle yoghurt in een kom. Breng op smaak met peper en zout.
4
  • Verdeel de aardappels en bloemkool over de borden. Verdeel de worstjes erbij. Garneer de bloemkool met de dille-yoghurtsaus.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders