Skip to main content
Mixed grill met souvlaki en köfte
Mixed grill met souvlaki en köfte

Mixed grill met souvlaki en köfte

met orzosalade, platbrood en tzatziki

4.2
(399)

Wist je dat de meeste Italiaanse olijfolie van de leccino olijf wordt gemaakt?

Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd50 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

10 gram

Verse munt, oregano en peterselie

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Rode ui

85 gram

Orzo

100 gram

Half-om-halfgehakt

½ stuk(s)

Komkommer

¼ stuk(s)

Citroen

50 gram

Biologische volle yoghurt

110 gram

Kipfilethaasjes met tuinkruidenmarinade

100 gram

Gekleurde cherrytomaten

1 stuk(s)

Turks broodje

20 gram

Leccino-olijven

50 gram

Feta

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1.25 el

Olijfolie

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kcal)1410 kcal
Energie (kJ)5899 kJ
Vetten70 g
waarvan verzadigd22 g
Koolhydraten120 g
waarvan suikers16 g
Vezels4.4 g
Eiwitten75 g
Zout4 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Grote kom
Kleine kom
Satéprikkers
Ovenschaal
Koekenpan met deksel
Kom

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de orzo. Ris de oregano van de takjes en snijd fijn. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de helft van de ui fijn en snijd de andere helft in dunne halve maantjes. Kook de orzo, afgedekt, in 12 - 14 minuten gaar. Giet daarna af en spoel met koud water.

Köfte maken
2

Meng in een grote kom het rundergehakt met de helft van de oregano, de helft van de knoflook, de gesnipperde rode ui, peper en zout. Vorm van het gehakt 3 ovale gehaktballen (köfte) per persoon. Bewaar in de koelkast totdat je ze gaat bakken.

Tzatziki maken
3

Snijd de muntblaadjes fijn. Halveer de komkommer. Snijd één helft in kleine blokjes. Halveer de andere helft en verwijder de zaadlijsten. Rasp de komkommer vervolgens met een grove rasp. Snijd de citroen in 2 partjes per persoon. Meng in een kleine kom de yoghurt met de geraspte komkommer, de helft van de munt en de overige knoflook. Breng op smaak met citroensap van 1 citroenpartje per persoon, peper en zout. Zorg ervoor dat je voor de garnering per persoon 1 citroenpartje overhoudt.

Souvlaki maken
4

Spies de kipfilethaasjes aan satéprikkers. Leg de kipsouvlaki in een ovenschaal. Verdeel de cherrytomaten over een andere ovenschaal. Meng de tomaten met per persoon 1/2 el olijfolie en 1 tl balsamicoazijn. Breng op smaak met peper en zout. Bak de souvlaki en cherrytomaten 10 minuten in de oven, of tot de kip gaar is. Bak de Turkse broodjes de laatste 4 - 6 minuten mee in de oven.

Köfte bakken
5

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur en bak de köfte in 2 - 4 minuten bruin. Dek de koekenpan af en bak nog 4 - 6 minuten. Snijd ondertussen de olijven grof door. Snijd de bladpeterselie fijn.

Serveren
6

Meng in een kom de orzo met de komkommerblokjes, de overige rode ui, de olijven, de bladpeterselie, de overige oregano, de munt en per persoon 1/4 el olijfolie. Serveer de orzosalade in een mooie grote schaal, verkruimel de feta over de salade en garneer met de citroenpartjes. Verdeel de köfte en souvlaki over de borden. Serveer de tzatziki in een kleine kom en de cherrytomaten in de ovenschaal.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders