Wist je dat aardappelen, en dus krieltjes, meer vitaminen behouden als je ze ongeschild kookt?
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
200 gram
Krieltjes
1 stuk(s)
Witlof
½ stuk(s)
Appel
20 gram
Veldsla
25 gram
Mayonaise
(Bevat: Mosterd, Ei)
1 stuk(s)
Wildzwijnburger
½ el
Extra vierge olijfolie
1 el
Honing [of plantaardig alternatief]
1 tl
Witte balsamicoazijn
naar smaak
Peper en zout
1 el
[Plantaardige] roomboter
1 tl
Mosterd

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de krieltjes. Was de krieltjes, halveer ze en snijd de eventuele grote krieltjes in kwarten. Kook de krieltjes, afgedekt, in 10 - 14 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen. Breng de krieltjes op smaak met peper en zout.
Tip: Krieltjes eet je eigenlijk altijd met schil. Wist je dat je daardoor niet alleen meer vezels binnenkrijgt, maar ook meer vitaminen? Zoals vitamine B6 - onder andere belangrijk voor de stofwisseling.

Snijd de onderkant van de stronken witloof en snijd het witloof doormidden. Verwijder de harde kern. Snijd het witloof in de lengte in dunne reepjes. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan en bak het witloof 2 - 3 minuten. Voeg de honing en peper en zout toe. Roerbak het witloof op hoog vuur nog 3 - 4 minuten tot het beetgaar en lichtbruin is.
Tip: Voeg eventueel meer of minder honing toe naar smaak. De honing gaat de bitterheid van het witloof tegen.

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de wildzwijnburger 2 - 4 minuten per kant.

Maak een dressing in een saladekom van per persoon: 1 tl mosterd, 1tl witte balsamicoazijn, 1/2 el extra vierge olijfolie, peper en zout. Snijd de appel in partjes en meng samen met de veldsla door de dressing. Verdeel de krieltjes, wildzwijnburger en het witloof over de borden. Serveer met de salade en de mayonaise.