Skip to main content
Wildzwijnburger met gekaramelliseerd witloof
Wildzwijnburger met gekaramelliseerd witloof

Wildzwijnburger met gekaramelliseerd witloof

met krieltjes en een salade van appel en veldsla in mosterddressing

Wist je dat aardappelen, en dus krieltjes, meer vitaminen behouden als je ze ongeschild kookt?

Allergens:
Mosterd
Ei

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total20 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

200 g

Baby potatoes

1 piece

Endive

½ piece

Apple

20 g

Lamb's lettuce

25 g

Mayonnaise

(Contains: Mosterd, Ei)

1 piece

Wild boar burger

Not included in your delivery

½ tablespoon

Extra virgin olive oil

1 tablespoon

Honey [or plant-based alternative]

1 teaspoon

White balsamic vinegar

to taste

Salt and pepper

1 tablespoon

[Plant-based] butter

1 teaspoon

Mustard

Nutrition Values

Energy (kJ)3602 kJ
Calories861 kcal
Fat52 g
Saturated Fat16 g
Carbohydrate67 g
Sugar27 g
Dietary Fiber8.2 g
Protein26 g
Salt1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Tall-Sided Pan
Salad Bowl

Cooking Steps

Krieltjes koken
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de krieltjes. Was de krieltjes, halveer ze en snijd de eventuele grote krieltjes in kwarten. Kook de krieltjes, afgedekt, in 10 - 14 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen. Breng de krieltjes op smaak met peper en zout.

Tip: Krieltjes eet je eigenlijk altijd met schil. Wist je dat je daardoor niet alleen meer vezels binnenkrijgt, maar ook meer vitaminen? Zoals vitamine B6 - onder andere belangrijk voor de stofwisseling.

Witloof bakken
2

Snijd de onderkant van de stronken witloof en snijd het witloof doormidden. Verwijder de harde kern. Snijd het witloof in de lengte in dunne reepjes. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan en bak het witloof 2 - 3 minuten. Voeg de honing en peper en zout toe. Roerbak het witloof op hoog vuur nog 3 - 4 minuten tot het beetgaar en lichtbruin is.

Tip: Voeg eventueel meer of minder honing toe naar smaak. De honing gaat de bitterheid van het witloof tegen.

Wildzwijnburger bakken
3

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de wildzwijnburger 2 - 4 minuten per kant.

Serveren
4

Maak een dressing in een saladekom van per persoon: 1 tl mosterd, 1tl witte balsamicoazijn, 1/2 el extra vierge olijfolie, peper en zout. Snijd de appel in partjes en meng samen met de veldsla door de dressing. Verdeel de krieltjes, wildzwijnburger en het witloof over de borden. Serveer met de salade en de mayonaise.

This week's must-try HelloFresh recipes