Warme salade met bataat en kikkererwten

Warme salade met bataat en kikkererwten

Met spinazie, gezouten amandelen en frisse labne

Lees meer

Vandaag staat er een lekker vullend groentegerecht op het menu. Kikkererwten zijn peulvruchten die boordevol eiwitten zitten en daardoor ook een favoriet en voedzaam ingrediënt zijn in vegetarische gerechten als deze. Je bakt ze in dit recept met ras el hanout, een Marokkaans kruidenmengsel dat zorgt voor een warme, zoete smaak.

Labels:Calorie-focusGlutenvrijVeggie
Allergenen:NotenPinda'sMelk (inclusief lactose)
Voorbereidingstijd40 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 2
Ingredienten
hoeveelheden
Ingredienten
hoeveelheden

300 g

Bataat

1 stuks

Rode ui

1 stuks

Knoflookteen

½ stuks

Elstar appel

1 stuks

Rode puntpaprika

200 g

Spinazie

(Kan sporen van allergenen bevatten)

1 blik

Kikkererwten (pot)

4 tl

Ras el hanout

5 g

Verse koriander

(Kan sporen van allergenen bevatten)

½ stuks

Citroen

20 g

Gezouten amandelen

(BevatNoten, Pinda's, Kan sporen van allergenen bevatten)

100 g

Labne

(BevatMelk (inclusief lactose), Kan sporen van allergenen bevatten)

Zelf toevoegen

3 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaarden
Energie (kJ)2711 kJ
Energie (kcal)648 kcal
Vetten33.0 g
waarvan verzadigd6.6 g
Koolhydraten62 g
waarvan suikers21.2 g
Vezels16 g
Eiwitten18 g
Zout0.8 g
Benodigdheden
Benodigdheden
Bakpapier
Bakplaat
Cutting Board
Fruitmesje
Oven
Zeef
Hapjespan
Bord
Instructies
Instructies
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Weeg de bataat af en schil of was hem grondig. Snijd de bataat in plakken van ongeveer 1 cm dik en leg de plakken op een bakplaat met bakpapier. Besprenkel de bataat met 1/2  el olijfolie per persoon en breng op smaak met peper en zout. Bak de bataat in 20 – 30 minuten in de oven gaar.

2

Snipper ondertussen de rode ui en pers de knoflook of snijd fijn. Verwijder het klokhuis van de appel en snijd in kleine blokjes. Snijd de rode puntpaprika in dunne reepjes en scheur de spinazie klein. Spoel de kikkererwten af en laat ze uitlekken in een zeef.

3

Verhit de overige olijfolie in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak de ui, knoflook en ras el hanout 2 – 3 minuten. Voeg eventueel extra olie toe als de kruiden snel aanbakken. Voeg de appel en rode puntpaprika toe en bak 6 – 8 minuten mee. Breng op smaak met peper en zout.

4

Voeg de kikkererwten toe aan de hapjespan en bak 4 – 6 minuten mee. Snijd ondertussen de koriander fijn.

5

Haal de hapjespan van het vuur en roer de spinazie erdoor. Breng opnieuw op smaak met peper en zout. Snijd de citroen in parten.

6

Verdeel de bataat over de borden. Schep de kikkererwten en groenten erop en garneer met de amandelen en koriander. Serveer met de labne en de citroenparten.