Skip to main content
Volkoren fusilli met champignonroomsaus
Volkoren fusilli met champignonroomsaus

Volkoren fusilli met champignonroomsaus

met bospaddenstoelenpesto, prei en mozarella

Pecorino is een schapenkaas en heeft zijn naam te danken aan het Italiaanse woord voor schaap: pecora.

Tags:
Veggie
Family
Allergens:
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total25 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

90 g

Wholewheat fusilli

(Contains: Tarwe May be present: Ei, Lupine, Mosterd, Soja)

½ bulb(s)

Mozzarella

(Contains: Melk (inclusief lactose))

20 g

Wild mushroom pesto

75 milliliters

Cooking cream

(Contains: Melk (inclusief lactose))

½ piece

Onion

65 g

Mushrooms

½ piece

Leek

10 g

Grated Pecorino DOP

½ piece

Garlic

½ sprig

Fresh rosemary

Not included in your delivery

½ tablespoon

White wine vinegar

to taste

Salt and pepper

½ tablespoon

[Plant-based] butter

1 tablespoon

Mustard

0.1 piece

Low sodium mushroom or vegetable stock cube

Nutrition Values

Calories907 kcal
Energy (kJ)3794 kJ
Fat49.5 g
Saturated Fat24.4 g
Carbohydrate74.3 g
Sugar14.4 g
Dietary Fiber12.2 g
Protein34.9 g
Salt2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Casserole
Small Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de pasta. Verkruimel 1/2 bouillonblokje per persoon boven de pan.
  • Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Ris de takjes van de rozemarijn en snijd grof.
  • Snijd de champignons in plakjes.
  • Halveer de prei in de lengte en snijd vervolgens in halve ringen.
Pasta koken
2
  • Kook de pasta, afgedekt, 10 - 12 minuten in de pan met deksel.
  • Bewaar 40 ml kookvocht per persoon. Houd eventueel wat extra kookvocht apart om later de saus mee te verdunnen.
  • Giet de pasta af.

Tip: Wist je dat 100 gram prei je meer dan 1/3 van de ADH foliumzuur oplevert? Deze B-vitamine is essentieel voor de groei en goede werking van het lichaam.

Saus maken
3
  • Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur.
  • Fruit de ui en prei 1 - 2 minuten. Voeg de champignons en de knoflook toe en bak 2 - 4 minuten verder.
  • Blus af met 40 ml kookvocht per persoon. Voeg de rozemarijn en per persoon: 1 el mosterd en 1/2 el wittewijnazijn toe.
  • Voeg de kookroom toe, meng de saus erdoor en laat 6 - 8 minuten inkoken tot de gewenste dikte (zie Tip). Breng goed op smaak met peper en zout.

Tip: Voeg eventueel wat extra kookvocht toe als de saus te snel inkookt.

Serveren
4
  • Voeg de fusilli en pecorino toe aan de saus in de hapjespan en meng goed door.
  • Meng in een kleine kom de bospaddenstoelenpesto met 1/2 tl extra vierge olijfolie per persoon.
  • Verdeel de pasta met champignonroomsaus over diepe borden. Scheur de mozzarella in stukken en verdeel over de pasta.
  • Besprenkel de pasta met de bospaddenstoelenpesto.

More delicious recipes with similar ingredients

Pasta met rode pesto, paprika en gerijpte geitenkaas

Pasta met rode pesto, paprika en gerijpte geitenkaas

met rucola, basilicum en pompoenpitten
Mediterrane couscous met garnalen

Mediterrane couscous met garnalen

met gedroogde tomaten en pesto-vinaigrette
Bowl met rundermerguez en vadouvan-knoflookrijst

Bowl met rundermerguez en vadouvan-knoflookrijst

met appel, komkommer en babyspinazie
Tartiflette met camembert, brie en spekjes

Tartiflette met camembert, brie en spekjes

Franse ovenschotel met aardappel en crème fraîche met een frisse salade
Gegratineerde pastaschotel

Gegratineerde pastaschotel

met broccoli en zongedroogde tomaten
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Varkenshaas met knapperige dragon

Varkenshaas met knapperige dragon

met champignonrisotto van orzo
Kabeljauw in beurre blanc met pastinaakchips

Kabeljauw in beurre blanc met pastinaakchips

met oesterzwammen en pastinaak-aardappelpuree
Kipworstjes met kruidige rijst

Kipworstjes met kruidige rijst

met knoflook-snijbonen in basilicumcrème
No-Fish Fingers with Creamy Yogurt-Dill Potato Salad

No-Fish Fingers with Creamy Yogurt-Dill Potato Salad

with radish-mesclun salad & lemon wedges
Gepaneerde heekfilet met ravigotesaus

Gepaneerde heekfilet met ravigotesaus

met spinazie-preipuree en spekjes
Kabeljauw in ontbijtspek met gebakken wortelschijfjes

Kabeljauw in ontbijtspek met gebakken wortelschijfjes

met goudbruine aardappelschijfjes en ravigotesaus
Baconburger met romige aardappelpuree

Baconburger met romige aardappelpuree

met wortel, uienjus en bieslook
Spaanse gehaktballetjes met zoete aardappel

Spaanse gehaktballetjes met zoete aardappel

met broccoli met gesmolten geitenkaas
Runderbavette met sjalotsaus

Runderbavette met sjalotsaus

met sperziebonen en frietjes van wortel en aardappel
Bruschetta met asperges en coppa di Parma

Bruschetta met asperges en coppa di Parma

met mozzarella, balsamicosaus en een salade van gegrilde groenten
Veggie + Protein - Penne in paddenstoelenroomsaus met kipgehaktballetjes als extra

Veggie + Protein - Penne in paddenstoelenroomsaus met kipgehaktballetjes als extra

Met gebakken witlof
Zalm met dragonsaus en groene asperges

Zalm met dragonsaus en groene asperges

met gebakken krieltjes
Zelfgemaakte vol-au-vent met bladerdeegkoekje

Zelfgemaakte vol-au-vent met bladerdeegkoekje

met ovenfriet en een frisse salade
Tomaat-paprikasoep met gepocheerde kipfilet

Tomaat-paprikasoep met gepocheerde kipfilet

met rozenbroodje en krulpeterselie

This week's must-try HelloFresh recipes

Cheesy Chicken Caprese Loaded Fries

Cheesy Chicken Caprese Loaded Fries

with basil mayonnaise, cherry tomatoes & bell pepper
Chicken Soup with Mexican-Style Spices & Cheddar

Chicken Soup with Mexican-Style Spices & Cheddar

with crispy tortilla ribbons & cream cheese
Supergreen Pork Rigatoni Alla Ragù Bianco

Supergreen Pork Rigatoni Alla Ragù Bianco

hidden courgette & spinach! | with Parmigiano Reggiano & pistachios
Venison Meatballs in Fusion BBQ-Curry Sauce

Venison Meatballs in Fusion BBQ-Curry Sauce

with potato wedges & green beans
Hot Smoked Salmon Poké Bowl

Hot Smoked Salmon Poké Bowl

with avocado-mango salsa, sweet chili mayo & fresh mint
Tortelloni Al Forno in Creamy Blue Cheese Sauce

Tortelloni Al Forno in Creamy Blue Cheese Sauce

with courgette, leek & Italian seasoning
Vietnamese-Inspired Meatball Pitas with Ponzu Mayo

Vietnamese-Inspired Meatball Pitas with Ponzu Mayo

with rainbow salad & Thai basil
Chipotle Shrimp Tacos with Avocado & Mango

Chipotle Shrimp Tacos with Avocado & Mango

with zhoug, corn & lime mayonnaise
Pork Tenderloin in Creamy Mustard Sauce

Pork Tenderloin in Creamy Mustard Sauce

with green beans, parsley, yellow carrot & potatoes
Teriyaki Salmon with Udon Noodles & Lime

Teriyaki Salmon with Udon Noodles & Lime

with stir-fried pak choi, carrot & Romano pepper
Steak with Onion Jus & Parmigiano Reggiano

Steak with Onion Jus & Parmigiano Reggiano

over cauliflower purée with arugula salad
Pasta Salad with Chicken & Avocado

Pasta Salad with Chicken & Avocado

with Greek-style cheese & honey-mustard dressing
Spaghetti in Creamy Chicken Curry Sauce

Spaghetti in Creamy Chicken Curry Sauce

with roasted Romano pepper, fresh herbs & tomato salad
Hamburger Deluxe with Bacon & Egg

Hamburger Deluxe with Bacon & Egg

on brioche with truffle mayo & cherry tomato salad
Veggie No-Chicken & Broccoli Gratin

Veggie No-Chicken & Broccoli Gratin

with panko topping & homemade cheese sauce
'Huevos Ahogados' with Avocado & Cheese

'Huevos Ahogados' with Avocado & Cheese

Mexican-style poached eggs in tomato sauce
Chicken Noodles in East Asian-Style Sauce

Chicken Noodles in East Asian-Style Sauce

with courgette, bell pepper & cashews
Tomato Risotto with Shrimp

Tomato Risotto with Shrimp

with arugula salad, basil & lemon
Creamy Courgette Lasagne

Creamy Courgette Lasagne

with fresh pasta sheets & spinach
Creamy Eggplant Penne with Parmigiano Reggiano

Creamy Eggplant Penne with Parmigiano Reggiano

with sundried tomatoes, fresh basil, arugula & lamb's lettuce