Skip to main content
Vietnamese rijstvelloempia's met garnalen
Vietnamese rijstvelloempia's met garnalen

Vietnamese rijstvelloempia's met garnalen

10 stuks | met hoisinsaus

4.0
(147)

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart en geportioneerde ingrediënten.

Deze Vietnamees geïnspireerde loempia's zijn heerlijk licht! Je vult ze met garnalen, rijst en knapperige groenten en serveert ze met hoisinsaus.

Tags:
Recipe
Allergens:
Schaaldieren
Soja
Tarwe
Sesamzaad

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total20 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

/ Serving 2 people

150 g

Jasmine rice

1 piece

Carrot

1 piece

Onion

20 g

Garlic-ginger-chili mix

240 g

Shrimp

(Contains: Schaaldieren)

10 g

Fresh coriander & mint

1 piece

Cucumber

1 piece

Rice paper

2 sachet(s)

East Asian-style sauce

(Contains: Soja, Tarwe)

75 g

Hoisin sauce

(Contains: Soja, Tarwe, Sesamzaad)

Not included in your delivery

¼ piece

Low sodium vegetable stock cube

1 tablespoon

White wine vinegar

½ tablespoon

Sugar

½ tablespoon

Sunflower oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)2931 kJ
Calories701 kcal
Fat5.3 g
Saturated Fat0.8 g
Carbohydrate132.3 g
Sugar26.5 g
Dietary Fiber4.9 g
Protein28.1 g
Salt5.4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Pan with Lid
Tall-Sided Pan
Large Bowl
Serving platter

Cooking Steps

1
  • Kook 360 ml water met 1/4 bouillonblokje in een pan met deksel en kook de rijst, afgedekt, 10 - 12 minuten. Laat afkoelen.
  • Rasp de wortel met een grove rasp. Snipper de ui.
  • Meng in een kom per persoon: 1 el wittewijnazijn, 1/2 el suiker en een snuf zout. Meng de ui en wortel erdoor en zet apart. Schep regelmatig om, zodat de smaken goed intrekken.
2
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Voeg de mix van gember, knoflook en rode peper en de garnalen toe. Bak 2 - 3 minuten en breng op smaak met peper en zout.
3
  • Hak de verse kruiden fijn.
  • Snijd de komkommer in dunne staafjes.
  • Vul een grote kom of diep bord met lauwwarm water. Wel een rijstvel 5 - 10 seconden in het water. Leg daarna direct op een plat bord om te beleggen.
4
  • Leg eerst de garnalen in het midden van het rijstvel. Leg daarop wat van de wortel, ui, komkommer, rijst, zoete Aziatische saus en verse kruiden.
  • Vouw de onderkant over de vulling heen, vouw de zijkanten dicht en rol op.
  • Herhaal met de overige rijstvellen.
  • Serveer op een grote schaal of bord met samen met de hoisinsaus.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes

Tomato Soup with Burrata Ciabatta

Tomato Soup with Burrata Ciabatta

with fresh basil & Sicilian-style herbs
Spooky Shrimp Flammekueche with Arugula Salad

Spooky Shrimp Flammekueche with Arugula Salad

with mozzarella & creepy-crawly caramelised onion
Hot Smoked Salmon Sushi Bowl with Avocado

Hot Smoked Salmon Sushi Bowl with Avocado

with ginger mayonnaise, radish & cucumber
Veggie No-Beef with Cheesy Potatoes & Basil

Veggie No-Beef with Cheesy Potatoes & Basil

with hidden veggies for kids: bell pepper, courgette & onion
Baked Goat's Cheese Salad with Crostini

Baked Goat's Cheese Salad with Crostini

with caramelised onion sauce, walnuts & apple
Mexican-Style Bulgur Bowl with Fried Egg & Avocado

Mexican-Style Bulgur Bowl with Fried Egg & Avocado

with corn salsa & beetroot tortilla chips
The Fakir's Flying Carpet

The Fakir's Flying Carpet

with merguez & Romano pepper
Duck Ragu with Red Wine & Fresh Tagliatelle

Duck Ragu with Red Wine & Fresh Tagliatelle

with Grana Padano, carrot, celery, tomato & parsley
Roasted Vegetables with Cranberries & Hummus

Roasted Vegetables with Cranberries & Hummus

over bulgur with fresh herbs & Middle Eastern spices
Steak Strip Noodle Salad with Peanuts & Fresh Herbs

Steak Strip Noodle Salad with Peanuts & Fresh Herbs

with Vietnamese-style sauce & stir-fried radishes
Chicken in Creamy Mushroom & Tarragon Sauce

Chicken in Creamy Mushroom & Tarragon Sauce

with baby potatoes & endive-apple salad
Pork Tenderloin with Pistachio Gremolata & Labneh

Pork Tenderloin with Pistachio Gremolata & Labneh

over parsnip mash with rainbow carrots
Spook-tacular Chicken Sausages with Cheesy Monster Mash

Spook-tacular Chicken Sausages with Cheesy Monster Mash

with cauldron-braised red cabbage, apple & nightmarish nutmeg
Fragrant Shrimp Curry with Lemon & Coriander

Fragrant Shrimp Curry with Lemon & Coriander

over rice with bell pepper & coconut milk
Family Burger Night: Italian-Style Veggie Cheeseburger

Family Burger Night: Italian-Style Veggie Cheeseburger

stack your own & enjoy together!
Chicken Pitas with Edamame & Honey-Ginger Sauce

Chicken Pitas with Edamame & Honey-Ginger Sauce

with peanuts, rainbow slaw & salad
Za'atar Pork Wraps with Fresh Herbs

Za'atar Pork Wraps with Fresh Herbs

with orange cream cheese, zesty salsa & sumac
Eerie Linguine with Full Moon Veggie Meatballs

Eerie Linguine with Full Moon Veggie Meatballs

in roasted vegetable sauce with haunted basil
Classic 'Stamppot' with Amsterdam's Own Brandt & Levie Sausage

Classic 'Stamppot' with Amsterdam's Own Brandt & Levie Sausage

with onion chutney, tomato & fresh herbs
Hake à La Meunière with Carrot & Lentil Purée

Hake à La Meunière with Carrot & Lentil Purée

with spinach & toasted almonds