Skip to main content
Vegetarische tofu curry
Vegetarische tofu curry

Vegetarische tofu curry

met bloemkool en kurkumarijst

4.2
(477)

Wist je dat het maken van tofu uit sojamelk heel veel lijkt op het maken van kaas uit melk?

Tags:
Veggie
Allergens:
Soja

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total35 minutes
Cooking Time35 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

250 g

Cauliflower

½ piece

Onion

2 piece

Garlic

2 cm

Fresh ginger

85 g

White long grain rice

0.24 teaspoon

Ground turmeric

½ sachet(s)

Garam Masala

½

Tomato paste

75 g

Seasoned tofu cubes

(Contains: Soja)

125 milliliters

Coconut milk

2.5 g

Fresh coriander

Not included in your delivery

½ tablespoon

Sunflower oil

to taste

Salt and pepper

¾ tablespoon

[Plant-based] butter

1 teaspoon

White wine vinegar

150 milliliters

Low sodium vegetable stock

Nutrition Values

Calories922 kcal
Energy (kJ)3856 kJ
Fat49 g
Saturated Fat28 g
Carbohydrate90 g
Sugar11 g
Dietary Fiber8.8 g
Protein26 g
Salt3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

•Grater
•Pan with Lid
•Casserole with Lid

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Bereid de bouillon. Weeg de juiste hoeveelheid bloemkool af. Hak 1/3 van de bloemkool fijn. Snijd de overige bloemkool in kleine roosjes en de steel in kleine blokjes. Snipper de ui, pers de knoflook of snijd fijn en rasp de gember met een fijne rasp.

Rijst bereiden
2

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een pan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de helft van de knoflook, de helft van de gember en de fijngehakte bloemkool toe. Bak 2 minuten. Voeg dan de rijst toe en schep goed om. Voeg de bouillon en de kurkuma toe en breng aan de kook. Kook het geheel, afgedekt, in 10 - 12 minuten droog. Voeg extra water toe als de rijst te snel droogkookt.

Tip: Let op dat je de aangegeven hoeveelheid kurkuma gebruikt. Als je te veel toevoegt, wordt de rijst bitter. Let jij op je calorie-inname? Kook dan alle rijst, maar gebruik 2/3 van de rijst in dit gerecht. De overige rijst kun je de volgende dag in een lunchsalade verwerken.

Bloemkool bakken
3

Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de overige bloemkool. Kook de overige bloemkool, afgedekt, 5 minuten. Giet af. Voeg 1/4 el roomboter per persoon toe aan de bloemkool en breng op smaak met peper en zout. Zet de pan opnieuw op het vuur en bak de bloemkool 5 minuten, tot hij goudbruin kleurt.

Saus maken
4

Verhit ondertussen 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de ui, de overige knoflook, de overige gember en 1 tl garam masala per persoon 3 minuten. Voeg de tomatenpuree en tofublokjes toe en bak 1 minuut. Blus af met 1/2 el wittewijnazijn per persoon en de kokosmelk. Roer goed door en laat, afgedekt, nog 5 minuten zachtjes stoven.

Koriander snijden
5

Snijd de koriander, inclusief de steeltjes, grof.

Serveren
6

Verdeel de kurkumarijst over diepe borden en schep de tofu curry erop. Leg de bloemkool erop en garneer met de koriander.

Tip: Bloemkool is rijk aan calcium voor sterke botten en tanden, vitamine C voor de weerstand, kalium voor een gezonde bloeddruk en vezels voor onder andere gezonde darmen.

This week's must-try HelloFresh recipes