Skip to main content
Varkenshaaspuntjes in zoete marinade

Varkenshaaspuntjes in zoete marinade

Met gebakken romaine sla en noedels

4.3
(647)

Vandaag marineer je het vlees zelf in garam masala. Dit is een geroosterd specerijenmengsel uit India van onder andere steranijs, korianderzaad, komijn, karwijzaad, chili en kaneel. De romaine sla bak je: dat klinkt misschien gek, maar doordat het blad vrij stevig is leent deze slasoort zich daar perfect voor.

Allergens:
Gluten
Soja

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total35 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

120 g

Varkenshaaspuntjes

½ tablespoon

Sojasaus

(Contains: Gluten, Soja)

1 teaspoon

Garam masala

1 cm

Verse gember

¼ unit

Rode peper

½ unit

Rode ui

¼ unit

Limoen

½ unit

Krulandijvie

75 g

Noedels

(Contains: Gluten)

Not included in your delivery

1 tablespoon

Olijfolie

1.5 tablespoon

Ketjap manis

½ tablespoon

Zonnebloemolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)2803 kJ
Calories670 kcal
Fat23 g
Saturated Fat3.8 g
Carbohydrate76 g
Sugar15.6 g
Dietary Fiber7 g
Protein37 g
Salt3.5 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Pan
Paring Knife
Casserole
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Marineren
1

Snijd de varkenshaaspuntjes in gelijke stukken en meng in een kom met de ketjap, olijfolie, sojasaus en garam masala (geen ketjap in huis). Laat minimaal 15 minuten marineren. Breng een pan met ruim water aan de kook voor de noedels.

Groente snijden
2

Schil de gember en rasp of snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Snipper de rode ui. Snijd de limoen in parten. Snijd de romaine sla fijn tt.

Bakken
3

Kook de noedels 2 – 3 minuten. Giet af en spoel met koud water zodat de noedels niet verder garen en niet aan elkaar gaan plakken. Het is niet erg wanneer de noedels afkoelen. Verhit de zonnebloemolie in een hapjespan op middelmatig vuur en fruit de ui met de rode peper en de gember 3 – 4 minuten. Schep de romaine erbij en roerbak tot deze net begint te slinken. Breng op smaak met zout en peper.

Bakken
4

Verhit ondertussen een koekenpan op middelhoog vuur en bak de varkenshaaspuntjes met alle marinade 3 – 4 minuten (doordat je de marinade meebakt heb je geen extra olie nodig). Schep de varkenshaaspuntjes uit de pan. Blus de marinade af met 50 ml water per persoon en kook 1 minuut in.

Mengen
5

Schep de noedels door de pan met romaine, verwarm kort en breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de noedels over de borden, schep de varkenshaaspuntjes erop en schenk de marinade-saus erover. Knijp de limoenparten naar smaak uit over het gerecht.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes