Skip to main content
Spinaziecurry met feta en amandelen

Spinaziecurry met feta en amandelen

geserveerd met basmatirijst

3.7
(563)

Dit recept is geïnspireerd op palak paneer - een klassieker uit de Indiase keuken. De paneer hebben we vervangen door feta en met de toevoeging van kokosmelk wordt het lekker romig. Je brengt het op smaak met garam masala - een Indiaas kruidenmengsel van onder andere koriander, kaneel, komijn en kardemom.

Allergens:
Melk (inclusief lactose)
Noten

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total35 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

85 g

Basmatirijst

75 g

Feta

(Contains: Melk (inclusief lactose))

10 g

Amandelen

(Contains: Noten May be present: Pinda's, Sesamzaad)

¼ unit

Groene peper

2 unit

Knoflookteen

2 cm

Verse gember

¾ teaspoon

Garam masala

200 g

Spinazie

(May be present: Selderij)

75 milliliters

Kokosmelk

1.25 tablespoon

Roomboter

(Contains: Melk (inclusief lactose))

Not included in your delivery

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3803 kJ
Calories909 kcal
Fat54 g
Saturated Fat32.1 g
Carbohydrate76 g
Sugar2.6 g
Dietary Fiber6 g
Protein29 g
Salt2.4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Grater
Casserole

Cooking Steps

Rijst koken
1

Kook 250 ml water per persoon in een pan met deksel en kook de rijst, afgedekt, in 12 – 15 minuten gaar. Giet daarna af als het nodig is en laat zonder deksel uitstomen.

Feta snijden
2

Snijd ondertussen de feta in blokjes en hak de gezouten amandelen grof.

Snijden
3

Verwijder de zaadlijsten van de groene peper en snijd fijn. Pers de knoflook of snijd fijn. Schil de gember en rasp fijn.

Smaakmakers fruiten
4

Smelt de roomboter in een wok of hapjespan op middelhoog vuur en fruit de groene peper, de knoflook, de gember en de garam masala 2 minuten.

Spinazie bakken
5

Voeg een hand spinazie toe aan de pan met smaakmakers en meng tot de spinazie geslonken is. Herhaal tot alle spinazie geslonken in de pan zit. Schenk daarna de kokosmelk in de pan en verhit nog 2 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de basmatirijst over de borden en serveer met de spinaziecurry. Verdeel de blokjes feta erover en bestrooi met de amandelen.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes