Dit recept is geïnspireerd op palak paneer - een klassieker uit de Indiase keuken. De paneer hebben we vervangen door feta en met de toevoeging van kokosmelk wordt het lekker romig. Je brengt het op smaak met garam masala - een Indiaas kruidenmengsel van onder andere koriander, kaneel, komijn en kardemom.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
85 g
Basmatirijst
75 g
Feta
(Contains: Melk (inclusief lactose))
10 g
Amandelen
(Contains: Noten May be present: Pinda's, Sesamzaad)
¼ unit
Groene peper
2 unit
Knoflookteen
2 cm
Verse gember
¾ teaspoon
Garam masala
200 g
Spinazie
(May be present: Selderij)
75 milliliters
Kokosmelk
1.25 tablespoon
Roomboter
(Contains: Melk (inclusief lactose))
to taste
Peper en zout
Kook 250 ml water per persoon in een pan met deksel en kook de rijst, afgedekt, in 12 – 15 minuten gaar. Giet daarna af als het nodig is en laat zonder deksel uitstomen.
Snijd ondertussen de feta in blokjes en hak de gezouten amandelen grof.
Verwijder de zaadlijsten van de groene peper en snijd fijn. Pers de knoflook of snijd fijn. Schil de gember en rasp fijn.
Smelt de roomboter in een wok of hapjespan op middelhoog vuur en fruit de groene peper, de knoflook, de gember en de garam masala 2 minuten.
Voeg een hand spinazie toe aan de pan met smaakmakers en meng tot de spinazie geslonken is. Herhaal tot alle spinazie geslonken in de pan zit. Schenk daarna de kokosmelk in de pan en verhit nog 2 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de basmatirijst over de borden en serveer met de spinaziecurry. Verdeel de blokjes feta erover en bestrooi met de amandelen.