Skip to main content
Zoet gemarineerde varkenshaaspuntjes
Zoet gemarineerde varkenshaaspuntjes

Zoet gemarineerde varkenshaaspuntjes

Met gebakken romaine-sla en noedels

4.1
(560)

Vandaag marineer je het vlees zelf in garam masala. Dit is een geroosterd specerijenmengsel uit India van onder andere steranijs, korianderzaad, komijn, karwijzaad, chili en kaneel. De romaine-sla bak je, dat klinkt misschien gek, maar doordat het blad vrij stevig is leent deze slasoort zich daar perfect voor.

Allergens:
Gluten

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total35 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

120 g

Varkenshaaspuntjes

1 teaspoon

Garam masala

1 cm

Verse gember

½ unit

Rode peper

½ unit

Rode ui

¼ unit

Limoen

½ head

Krulandijvie

75 g

Noedels

(Contains: Gluten)

Not included in your delivery

1.5 tablespoon

Ketjap manis

1 tablespoon

Olijfolie

½ tablespoon

Zonnebloemolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)2807 kJ
Calories671 kcal
Fat22 g
Saturated Fat3.8 g
Carbohydrate79 g
Sugar5.1 g
Dietary Fiber7 g
Protein37 g
Salt2.3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Cutting Board
Paring Knife
Bowl
Pan
Grater
Casserole
Tall-Sided Pan
Plate

Cooking Steps

Marineren
1

Snijd de varkenshaaspuntjes in gelijke stukken en meng in een kom met de ketjap, olijfolie en garam masala. Laat minimaal 15 minuten marineren. Breng ondertussen een pan met ruim water aan de kook voor de noedels.

Snijden
2

Schil de gember en rasp of snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Snipper de rode ui. Snijd de limoen in parten. Snijd de romaine-sla fijn.

Koken en groenten bakken
3

Kook de noedels 2 – 3 minuten. Giet af en spoel met koud water zodat de noedels niet verder garen en niet aan elkaar gaan plakken. Het is niet erg wanneer de noedels afkoelen. Verhit de zonnebloemolie in een hapjespan op middelmatig vuur en fruit de ui met de rode peper en de gember 3 – 4 minuten. Schep de romaine erbij en roerbak tot deze net begint te slinken. Breng op smaak met zout en peper.

Varkenshaaspuntjes bakken
4

Verhit ondertussen een koekenpan op middelhoog vuur en bak de varkenshaaspuntjes met alle marinade 3 – 4 minuten (doordat je de marinade meebakt heb je geen extra olie nodig). Schep de varkenshaaspuntjes uit de pan. Blus de marinade af met 50 ml water per persoon en kook 1 minuut in.

Mengen
5

Schep de noedels door de pan met romaine, verwarm kort en breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de noedels over de borden, schep de varkenshaaspuntjes erop en schenk de marinade-saus erover. Knijp de limoenparten naar smaak uit over het gerecht.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes