Skip to main content
Vegetarische kipstukjes met zelfgemaakte pindasaus
Vegetarische kipstukjes met zelfgemaakte pindasaus

Vegetarische kipstukjes met zelfgemaakte pindasaus

met jasmijnrijst, snelle atjar en kroepoek

3.8
(600)

Atjar is een Indonesisch zuur bijgerecht gemaakt van groenten. Dit frisse bijgerecht vormt een contrast met de vaak kruidige bijgerechten.

Tags:
Veggie
Extra Veggies
Allergens:
Soja
Tarwe
Pinda's

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total40 minutes
Cooking Time40 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

75 g

Jasmine rice

1 piece

Garlic

80 g

Veggie chicken pieces

20 milliliters

Ketjap manis

(Contains: Soja, Tarwe)

1 cm

Fresh ginger

200 g

Vegetable mix

g

Vegetable mix with cabbage

0.24 teaspoon

Ground turmeric

½ piece

Onion

1.5 tube

Peanut butter

(Contains: Pinda's May be present: Noten)

25 g

Vegetarian krupuk

Not included in your delivery

2 tablespoon

White wine vinegar

1 teaspoon

Sambal

1.5 tablespoon

Sugar

½ tablespoon

Sunflower oil

Nutrition Values

Calories1051 kcal
Energy (kJ)4399 kJ
Fat32 g
Saturated Fat5 g
Carbohydrate152 g
Sugar39 g
Dietary Fiber7.6 g
Protein35 g
Salt4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Bowl
Plastic Bag
Sieve
Casserole with Lid
Whisk
Saucepan
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Rijst koken
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst en kook de rijst 12 - 15 minuten. Giet daarna af en laat uitstomen. Dek daarna af met het deksel en bewaar tot verder gebruik.

Marineren
2

Pers de knoflook of snijd fijn. Rasp de gember fijn. Meng in een kom per persoon: 1/2 zonnebloemolie, 1/2 el ketjap en 1/2 el suiker, de knoflook en de helft van de gember. Meng de vegetarische kipstukjes er goed doorheen, dek af met plasticfolie en zet tot gebruik in de koelkast.

Snelle atjar maken
3

Verwarm een hapjespan met deksel en voeg per persoon 2 el wittewijnazijn, 2 el water, 1/2 el suiker en 1/4 tl gemalen kurkuma toe. Voeg de groentemix toe en breng het geheel aan de kook. Zet daarna het vuur lager en laat 2 - 3 minuten, afgedekt, sudderen. Breng op smaak met peper en zout. Laat uitlekken in een zeef of vergiet en laat afkoelen tot gebruik.

Pindasaus maken
4

Breng 75 ml water per persoon aan de kook. Snipper de ui. Voeg de pindakaas en 50 ml van het gekookte water per persoon toe aan een steelpan op laag vuur. Voeg de ui en de overige ketjap en gember toe. Voeg per persoon 1 tl sambal en 1/2 el suiker toe. Voeg al roerend met een garde het overige gekookte water toe. Verhit al roerend 1 minuut. Laat de saus 5 - 6 minuten indikken op middelhoog vuur.

Tip: Let op: sambal is pittig! Houd je niet van pittig of eten er kinderen mee? Gebruik dan naar smaak minder of laat achterwege.

Bakken
5

Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en roerbak de vegetarische kipstukjes met marinade in 3 - 4 minuten rondom bruin.

Tip: Wist je dat minder vlees eten voordelen heeft voor je gezondheid? Het draagt bijvoorbeeld bij aan een lager risico op hart- en vaatziekten.

Serveren
6

Verdeel de rijst over de borden. Leg de vegetarische kipstukjes erbovenop en schenk de pindasaus erover. Serveer met de atjar en de kroepoek.

Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Kook dan alle rijst, maar gebruik 2/3 voor dit gerecht en serveer met de helft van de kroepoek. De overige rijst en kroepoek kun je de volgende dag in een lunchsalade verwerken.

This week's must-try HelloFresh recipes